''Van’da Hastanelerdeki Covid-19 servislerindeki doluluk oranı endişe verici''

Koronavirüs (Covid-19) salgınının sona ermesi için aşının büyük önem taşıdığını ifade eden Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Maalesef ilimiz genelinde Covid-19 salgınından dolayı her geçen gün gerek maske, mesafe ve temizlik tedbirlerinin ihmal edilmesi ve gerekse aşı olmadıkları için vaka ve can kaybı sayılarındaki artışın ciddi rakamlara ulaşması çok üzücü. Van’da Hastanelerdeki Covid-19 servislerindeki doluluk oranının yüzde doksanları bulması endişe verici bir hal almıştır. Buna rağmen halen istenilen boyutta vatandaşlarımızın duyarlılık göstermeyerek aşı yaptırmaktan kaçınıyor olmaları salgının barınmasına sebep oluyor dedi.

Özellikle Aşı olmayan vatandaşlarımızın bir an önce aşılarını yaptırmaları hususunda hem kendilerini hem de sevdiklerini üzmemeleri için mutlaka aşı olmalarının bir vatandaşlık görevi ve kul hakkı olduğunu bilmeleri hususuna dikkat çeken Başkan Karabıyık, Gelecekte sağlıklı bir toplum ve yaşam sürmek istiyorsak mutlaka aşılarımızı yaptırmalıyız ifadelerine yer verdi.

Karabıyık; Bu vesileyle, Van İl Sağlık Müdürümüze, Halk Sağlığı Teşkilatı yetkililerinin şahsında tüm emek veren sağlık çalışanlarına çalışmalarından dolayı teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz dedi.

Editör: TE Bilisim