ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ/ÖMER AYKAÇ

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Pulcu ile Etik Kurulu Genel Merkez Etik Kurulu Başkanı Karaoğlu, Van’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ziyarette Van’daki durumu yakından takip eden heyet hem teşkilatlanma süreci hem de kentin önemli sorun ve talepleri noktasında bazı çalışmalar yaptı. Kentte STK temsilcileriyle görüşen Gelecek Partisi’nin önemli isimleri genel merkez nezdinde bu konularla ilgili çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Gelecek Partisi, teşkilatlanma çalışmaları kapsamında il ve ilçelerde örgütlenme süreci hızla devam ediyor. AK Parti’den istifa eden eski başbakan Ahmet Davutoğlu öncülüğünde 12 Aralık 2019’da kurulan Gelecek Partisi, teşkilatlanma çalışmalarına hız kazandırdı. Birçok kentte il başkanlarını belirleyen gelecek partisi, 1. Olağan Kongre dönemi hazırlanırken kentteki teşkilatlara ziyaretlerde devam ediyor.

VAN’DA TEŞKİLATLANMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Türkiye’de kısa süre içerisinde teşkilatlanma noktasında hızlı örgütlenen Gelecek Partisi, Doğu Anadolu Bölgesi’nde özellikle teşkilatlanma çalışmalarına hız kazandırdı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Abdulhekim Karabıyık’a il başkanlığı görevini tevdi etmesinin ardından hızla teşkilatlanan kentte örgütlenme çalışmaları devam ediyor. Bu minvalde Gelecek Partisi Parti İçi Eğitim’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Pulcu ve Genel Merkez Etik Kurulu Başkanı Oğuz Karaoğlu, kentte teşkilatlanma sürecini yakında takip etmek amacıyla kentte ziyaretlerde bulundu.

KARABIYIK: TEŞKİLAT TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

İl Başkanlığında ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Dünya’yı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Koronavirüs Hastalığı (COVİD-19) nedeniyle ertelenen il, ilçe kongrelerin yapılması kapsamında Parti İçi Eğitim’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Pulcu ve Genel Merkez Etik Kurulu Başkanı Oğuz Karaoğlu, kentte çeşitli ziyaretlerde bulunduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Partimizin temsilcilerinden oluşan önemli isimler bölgemizde ziyaretlerine devam ediyor. Özellikle Van, Iğdır, Ardahan ve Kars illerinden Parti İçi Eğitim’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Pulcu ve Genel Merkez Etik Kurulu Başkanı Oğuz Karaoğlu, yaklaşık olarak iki gündür ilimizde çeşitli temas ve ziyaretlerde bulundu. Ziyaretler kapsamında; ilk olarak bütün teşkilat kademelerinin katılımıyla teşkilat toplantısı düzenledik. Bunun yanı sıra esnaf ziyaretleri gerçekleştirdik, ziyaretler kapsamında kentteki esnafın talep ve önerilerini dinledik” dedi.

KARABIYIK: GENEL BAŞKAN DAVUTOĞLU’NUN VAN’A GELECEĞİNİ AÇIKLADI

Teşkilat çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Gelecek Partisi Van İl Başkanı Karabıyık, şunları belirtti: “Türkiye’de teşkilat çalışmalarımız Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun önderliğinde devam ediyor. İlimizde de teşkilat çalışmalarımız devam ediyor, 9 Temmuz’da ilk kongremizi Çaldıran’da, 16 Temmuz’da Özalp’te, 21 Temmuz’da Erciş’te gerçekleştireceğiz. Bir ilçe kongremiz de Genel Başkanımız Davutoğlu’nun katılımıyla büyük ihtimalle gerçekleştireceğiz. Katılım tarihi şu anlık net değil, tarih netleşir netleşmez kamuoyuyla paylaşacağız. Teşkilat çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor” diye belirtti.

PULCU: 6 EYLÜL 2020 TARİHİNE KADAR BÜYÜK KONGREMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

Kentte çeşitli temaslarda ve ziyaretlerde bulunmak üzere kentte bulunan Gelecek Partisi Parti İçi Eğitim’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Pulcu ve Genel Merkez Etik Kurulu Başkanı Oğuz Karaoğlu, il başkanlığında kentteki ziyaret ve teşkilatlanmaya yönelik değerlendirmelerde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Pulcu, burada yaptığı açıklamada, Gelecek Partisi olarak hızlı bir şekilde teşkilatlandıklarını altını çizerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de 63 ilimiz de teşkilatımızı kurduk, buralarda örgütleniyoruz. 270’in üzerinde ilçede de teşkilatlandık. 6 Eylül 2020 tarihine kadar büyük kongremizi gerçekleştirerek seçime hazır hale gelmek istiyoruz. Koronavirüs olmasaydı haziran ayı sonu 81 ili tamamlarız diye düşünüyorduk. Hatta Haziran 15’e kadar yaparız diyorduk. Salgın herkesi etkilediği gibi bizleri de faaliyetleri sahada olmak bakımından dolayı kısıtladı. Fakat teknolojinin imkanlarını kullanarak saatlerce telekonferans görüşmeleri gerçekleştirdik, hızlı bir şekilde de teşkilatlanıyoruz” dedi.

PULCU: VAN’IN TALEP VE ÖNERİLERİNİ NOT ETTİK

Teşkilatlanan kentlerde Kurucular Kurulu Üyeleri, Genel Başkan Yardımcıları, Politika İzleme Kurulu Üyelerinin yanı sıra görevliler ve gönüllülerle birlikte Anadolu’da çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Pulcu, ziyaretler kapsamında tanışma, muhasebe ve ileriye yönelik yol haritası çizdikleri ifade ederek sözleri şöyle sürdürdü: “Burada verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bu kent özellikle önem verdiğimiz bir ilimiz, doğunun incisi diyorlar, bende teşkilatlanmayı gördükten sonra bu kentinde incisi il teşkilatımız olduğunu söyleyebilirim. Bu minvalde Abdulhekim Bey’e teşekkür ediyorum. Özellikle dünkü kalabalık, il teşkilat mekanımızın güzelliği ve katılımdaki coşku olumlu tepkiler aldık. Kentte STK temsilcileriyle görüştük, kentteki problemleri bize iletiler not aldık. Bu görüşmelerimizi faaliyet olsun diye yapmıyoruz, defterimiz var, hazırlığımızı yapıyoruz. Şikayetleri birebir yazıyoruz, bunları genel merkeze ileteceğiz. Bu ilimizin bu tür beklentileri bu tür problemleri var. Dolasıyla programımıza alacağız, bu vesile ile ziyaret ettiğimiz tüm STK temsilcilerine teşekkür ederim” dedi.

PULCU, KENTTEKİ ESNAFIN İŞSİZLİK KONUSUNDA DERT YANDIĞINI BELİRTTİ

Kentte esnaf ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Genel Başkan Yardımcısı Pulcu, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi esnafın işsizlik ve ekonomik sıkıntıdan dert yandığını ifade ederek şunları belirtti: “İktidarın ‘ekonomik göstergelerimiz harika, Avrupa’yı solladık, geçtik, uçuyoruz’ söylemlerinin sahada hiçbir karşılığı yok. Tam tersine herkes çok ciddi bir daralmadan endişe ediyorlar. Özellikle genç nüfusun işsizlik konusundaki tablo çok dramatik hatta trajik diyebiliriz. Bunu da bu tür söylemlerle kapatmanın imkânı hiçbir zaman yok, kentteki ikinci bir konu ise, ‘nefes alamıyoruz, yasaklardan, baskılardan, beka söylemlerinden, tehditlerden bunaldık, özgürce kanaatimizi ifade edecek bir Türkiye’ye acilen kavuşmamız lazım, bu konuda gelecek partisinin umut olarak görüyoruz’ diye tepkilerle karşılandık. Özellikle işsizlik meselesi bir diğeri Türkiye’nin maalesef içine girmiş olduğu ilginç bir konuşamama, özgür olamama, kendini ifade edememe ve baskılarla yıldırma tavrından çok ciddi bir bakmışlık var. Bu vesile ile şunu iktidara hatırlatmak lazım, bu baskı ve yıldırma tehdit politikalarıyla bir yere kadar gelebildiniz. Fakat bu havayı sürdürmekte ısrar ederseniz vatandaşın tepkisinin sandıkta çok sert olacağı çok açık gözüküyor. Sadece bu kentle ilgili değil, başka yerlerde de görüyoruz. Bu kentte 10 esnafı ziyaret ettiysek, işsizlik ve özgür olmak ve ayrımcılık istemiyoruz, söylemleriyle karşılandık. Kentte vatandaşla temaslarımız bu çerçevededir” diye ifade etti.

PULCU: TÜRKİYE’DE BİR KORKU İKLİMİ OLUŞTURULDU

Türkiye’de bir korku iklimi oluşturulduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Pulcu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasıyla tuğlaların tek tek yıkıldığını ifade ederek şunları söyledi: “İnsanlar bundan cesaret alarak daha rahat konuşmaya başladı, muhtemelen bir müddet sonra herkes kendini daha özgür ve rahat hissedip sesini daha çok yükseltecek, biliyorsunuz demokrasiler de ses yükseltme işi uygun kanallar açılmazsa tahsis noktalarına gider. Seçim sandığı ortaya geldiği zaman herkes hür iradesiyle kararını verir. Türk milleti ve milletin tamamı tüm sıkışıklıklardan memlekete oylarıyla çok ilginç şekilde kurtarmıştır. 2002 yılında memleket sıkışmıştı yeni kurulmuş bir parti aniden iktidara geldi, bir müddet iyi işlerde yaptı, inkâr etmiyoruz. Şimdi tekrar bir daralma var. Ak Parti oluşmuş statikoları kırmak için gelmişti bir müddette onları kırdı. Fakat bugün o statikoları kırmak için gelen Ak Parti yeni kırılması gereken statikolar üretti, üretiyor” dedi.

KARAOĞLU: AYAN BEYAN HER ŞEY ORTADA

Genel Merkez Etik Kurulu Başkanı Oğuz Karaoğlu, yaptığı açıklamada ise, kentte birtakım ziyaretler ve görüşmeler gerçekleştirdikleri ve kentteki sorunların ve taleplerin aynı olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk olarak ekonomik gidişat her ne kadar başka gösterilmeye çalışılsa da ayan beyan her şey ortada. Bakıyorsunuz sokakta yürüyen vatandaş bunun çok daha farkında, söylenen rakamlar, ifadeler, uçuyoruz söylemler vatandaşın karşısında bir anlam bulmuyor. Bu sözler hava da kalan sözler. Dolasıyla öncellikle onların o üzüntülerini ve sıkıntılarını paylaştık. Birtakım sözler ve kredileriler verildi, insanlar daha da borçlandı. Bu süre içerisinde dükkanlar kapalıydı vs. Ne zaman açılacak ne zaman kazanılacakta krediler geri verilecek, nasıl ödenecek? Vatandaşlarımızın aynı zamanda ev borçları ve birtakım borçları, sıkıntıları var. Hangi biriyle uğraşacaklar haklı olarak bir feryat var sokakta, tabi nereye kadar duyuluyor, kimler kulak veriyor, oda bir muamma. Onun dışında adalet ve hukuk konusu var. Maalesef şöyle derseniz buncusunuz, böyle derseniz buncusunuz. Eleştirirseniz ve biraz daha ileriye giderseniz vatan, millet elden gidiyor diye, bir masal var” diye kaydetti.

KARAOĞLU’NDAN ETİK KURULU VURGUSU

Genel Merkez Etik Kurulu Başkanı Karaoğlu, devamında sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim her şeyden evvel çok dikkatle her yerde zikrettiğimiz insan onuru konusu var. İnsan alemin göz bebeği, ucu-bucu olması çok önemli değil. Her yerde her şekilde olabilir ama insanın onuru, şerefi, ailesi ve haysiyeti çok önemlidir. Bizim milletçe kucaklaşmamız lazım, ben asilim sana da şu kadar lütfettim ile olmaz. Türkiye’nin her yerinden sıkıntılar aynı maalesef. Özellikle her şeyin başında öncellikle ahlak gelmektedir. Sayın genel başkanımızın ahlak konusundaki hassasiyetleri dolasıyla Türkiye’de ilk defa bir parti de daha evvel mensup olduğu parti de yapmak istedi ama olmadı. Etik kurulu var, olsun diye değil. 3 başlıkta oluşan partinin etik kodları, muhalefet yaparken nasıl etik davranacağınım ile ilgili ve parti içi etik ilkelerimiz diye üç bölüme ayrıldı. 45 maddeden oluşmaktadır, inşallah genel başkanımız açıklayacaktır. Ondan sonra il il dolaşarak her ilde de yönetimlerde etik kurulu başkanlığı ve etik kurullarımız olacaktır. Ayrıca etik ihbar hattımız var, her yerden gelebilecek ihbarı ciddi bir şekilde alarak araştıracağız. İnşallah partimizin bu yönüyle dimdik ayakta durmasına katkıda bulunmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim