Valiliği, Belediye, VATSO ve Van halkına teşekkür eden Köroğlu, rekorunun kırılmasının Vanlıların istedikleri zaman neler yapabileceklerinin göstergesi olduğunu kaydetti. Van Genç Girişimciler Kurulu ve aynı zamanda TOBB Doğu Anadolu Bölge Başkanı olan Mahmut Köroğlu ‘Dünyanın en kabalık kahvaltı’ rekorunun kırılmasıyla ilgili açıklama yaparak katkıda bulunan kurum, kuruluş ve vatandaşlara teşekkür etti. Valilik, Belediyeler, VATSO ve vatandaşlara teşekkür eden Köroğlu, Van halkının 2011 yılında yaşanan depremin ardından ekmeğini paylaşan 75 milyon insanı sofrasında ağırladığını belirtti.

75 MİLYON İNSANI VAN SOFRASINDA AĞIRLADIK

Köroğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Van Valiliği, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Van TSO) çok sayıda kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütünün desteklediği, ‘Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası’ rekorunun kırılmasının Vanlıların istedikleri zaman neler yapabileceğini gösterdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren Van Kalesi’nin yanında bulunan Atatürk Kültür Parkı’na akın eden binlerce Vanlının aynı sofrada bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. Bu rekoru kenetlenen Van halkı birlikte kırdı. Amerika'da olan rekor, 51 bin 793 kişiyle eline geçiren Van halkı alanda birbiriyle el ele tutuşup, ekmeğini herkesle paylaştığına şahit olduk. Van halkı 2011 yılında yaşanan depremin ardından ekmeğini paylaşan 75 milyon insanı sofrasında ağırladı. Atatürk Kültür Parkı’nda bir tarih yazıldı. Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrasında Vanlıların yanı sıra il dışında ve hatta yurt dışında gelen herkes büyük bir aile gibiydi. İnşallah da hep öyle kalır”

OLUMSUZLULARA RAĞMEN HALK DESTEĞİ

Olumsuzluklara rağmen halkın rekora büyük destek verdiğini söyleyen Köroğlu, Organizasyonda eksikliğinden kaynaklanan eksikliklere rağmen Van halkının büyük bir kadirşinaslık örneğini göstererek rekorun kırılması için tüm alanda beklediğini ifade ederek, yıllardır özlemini çektikleri Van kahvaltısının markalaşmasına öncülük eden ve bu sevinci Van halkına yaşatan Van Valiliği’ne, Belediye Başkanlığı’na, VAN TSO’ya ve en önemlisi sabahın erken saatlerinden itibaren çoluk çocuğu ile alana akın eden işin gerçek kahramanları olan Van halkına teşekkür ettiğini belirtti. 

Editör: TE Bilisim