ŞEHRİVAN HABER: Van’ın Gevaş ilçesinde “Yukarı Ark” olarak bilinen sulama kanalı problemi, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer’in yoğun girişimleri sonucu çözüme kavuşuyor.  

Gevaş merkezinde önceki yıllarda DSİ tarafından başlatılan kapalı sistemli sulama proje inşaatının başlamasıyla bertaraf bırakılan bu kanal, kapalı sistemin de belirlenen sürede bitmemesiyle büyük bir mağduriyete sebebiyet olmuştu. Özellikle merkez Selimiye Mahallesi’nin kapalı sistemde de yer almamış olması tartışmalara sebebiyet vermişti. Bu sorundan dolayı merkez Elmalı, Orta, Bahçelievler ve Selimiye mahallelerinde asırlık ceviz ve kayısı bahçelerinin kuruması ulusal basına da sık sık konu olmuştu. Yapılan girişimler sonucu Gevaş’ın son yıllardaki en önemli sorunlarından biri de çözüme kavuşmuş olacak.

SEZER: KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK

Konuyla ilişkin konuşan Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, “Gevaş İlçesi’nde yılan hikayesine dönüşen, halkın büyük bir mağduriyet yaşamasına sebep olan ve asırlık ağaçların kurumasına sebep olan yukarı ark, (sulama kanalı) girişimlerimiz neticesinde ihale tasfiye edilmemiş olup, müteahhit kaldığı yerden ivedi bir şekilde devam edecektir.” dedi.

Editör: TE Bilisim