ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Yaptıkları resimlerle "Gizemli Ressamlar" olarak adlandırılan resim öğretmenleri, herkes uyurken şehri güzelleştiriyor.

 

İpekyolu Belediyesi tarafından başlatılan çalışma ile kentteki trafo, duvar ve birçok yapı çizilen resimler ile canlanıyor. Belediye tarafından desteklenen Güzel Sanatlar Lisesi resim öğretmenleri vatandaşlar tarafından "Gizemli Ressamlar" olarak biliniyor. Yaptıkları resimler ile ilgili konuşan resim öğretmeni Zeydin Eriş, ekip olarak Van'daki trafo ve diğer yapılara resim çizdiklerini söyledi.

 

 

ZEYDİN: 150’DEN FAZLA TRAFO BOYADIK

Belediye tarafından başlatılan çalışma ve destek kapsamında çizim ve boyama yaptıklarını ifade eden Eriş, "Yaptığımız çalışmalar Van'ın her noktasında var. İlk çalışmamız Şemsiyeli Sokak’ta uçan araba oldu. Vapur, Hüsrevpaşa Cami, Van Evleri, Van ile ilgili çeşitli değerleri çiziyoruz. Son çalışmamızda ise Van'ın güzel insanlarını resimledik." şeklinde konuştu. Geceleri çalıştıklarını söyleyen Eriş, şu ana kadar Van'ın belli noktalarına 150'den fazla trafoya resim yaptıklarını dile getirdi.

 

 

KENTİN ÖNEMLİ DEĞERLERİ ÇİZİLİYOR

Trafoların önceki halinin kötü bir görüntü oluşturduğunu ifade eden Eriş şöyle konuştu: "Genelde akrilik boya kullanıyoruz çalışmalarımızda. Van'ın tarihi ve doğal dokusunu resimlemeye çalışıyoruz. Çalışmalarımızda Van Kedileri, Flamingo, İnci Kefali gibi doğa güzelliklerini çizdik. Bizde bunu önemsiyoruz ve bizler için değerlidir. Bu değerleri kaybetmememiz gerekiyor."

 

 

"GECE ÇALIŞTIĞIMIZ İÇİN KİMSE BİLMİYOR"

Vatandaşlardan güzel tepkiler aldıklarını söyleyen Eriş, "Ramazan ayında iftardan sonra çalışmalara başlar ve sabaha karşı eve giderdik. Bunu şimdiden devam ettiriyoruz. İnsanlar sabah uyanıp dışarıya çıkınca sürprizler ile karşılaşıyor. Bu da bizim hoşumuza gidiyor ve mutlu oluyoruz. Çalışırken insanlar yanımıza geldiğinde 'beni de çizer misin' diyor. Bu bizi motive ediyor. İnsanlar kendi aralarında bize gizemli sanatçılar diye bir isim taktı. Çünkü kimse bizim kim olduğumuzu bilmiyor. Van'ın her tarafına resimler yapılıyor ama kim yapıyor? Gece çalıştığımız için kimse bilmiyor." Dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim