Global Holding’in 2008 yılında Van Belediyesi’nden aldığı arazide beklenen o AVM’yi nihayet hayata geçiriyor! Belediye garajı üzerinde toplamda 55 bin metrekare alan üzerinde kurulacak olan ve Doğu Anadolu’nun en büyük AVM’si olacak alışveriş merkezi Van’a adeta hayat verecek! Temeli birkaç gün içinde atılacak olan ve 2015 yılı sonunda kapılarını açacak olan Van AVM bu noktada Van’ın büyük bir eksiğini giderecek bir kazanım olarak hayata geçirilecek. Tanıtım toplantısını da dün Van’da gerçekleştiren Global Holding, yapılacak AVM’nin de tanıtımını gerçekleştirdi!

Global Yatırım Holding tarafından 50 milyon dolar maliyetle alışveriş merkezi yapılıyor. Temeli temmuz ayında atılacak olan kentin ilk büyük alışveriş merkezinin 2015'te hizmete girmesi planlanıyor. Hacıbekir Kışla Yolu Caddesi üzerinde bulunan Belediye garajını satın alan Global Yatırım Holding, bölgenin en büyük AVM'sini açmak için çalışmalara başladı. AVM'nin inşaat aşamasında 800, açıldıktan sonra ise 1000 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. Toplam 55 bin metrekare üzerine inşa edilecek AVM'nin kiralanabilir alanı ise 30 bin metrekare olacak. Proje tamamlandıktan sonrada 90 mağaza ile çocuk oyun alanları, sinema salonları, kafe ve restoranlar hizmete girecek. 5 yıldızlı Elite World Otel'de basın toplantısını düzenleyen Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, Van'ın doğunun bir cazibe merkezi olduğunu belirterek Van'ı seçmelerinde birçok nedenlerinin olduğunu söyledi.

VAN AVM İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Bensel, köklü tarihi ve kültürüyle zengin bir geçmişe sahip olan Doğu’nun incisi Van’da, şehrin ilk ve tek modern alışveriş merkezi “Van AVM” için geri sayımın başladığını belirtti.
Doğu Anadolu Bölgesi’nde turizm potansiyeli oldukça yüksek olan Van için büyük önem taşıyan Van AVM projesi, komşu ülkeler ve şehirlerden gelen turistlere de hizmet vermeyi hedeflediklerini belirten Bensel, “Global Yatırım Holding olarak bizler Türkiye’de hem enerji yatırımlarız için hem de gayrimenkul yatırımlarız için Türkiye’nin çeşitli illerine yakın takip yapmaktayız. Bunu 2004 yılından beridir yapıyoruz. Bu takiplerimizin sonucunda başta Van olmak üzere bir çok ilimizde yatırım yapma arzusunu gösterdik. Bize bu arzuyu da şehirler gösterdi. 2008 yılında Van’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde almış olduğumuz arazi ile burada yatırım yapmaya karar verdik. Bu kararı neden verdik? Öncelikle ben bu Van kahvaltısını sürekli yapmak istedim. Bu benim için önemli bir sebepti. Bunun haricinde sizlerin de çok iyi bildiği burada Yüzüncü Yıl Üniversitesinin, Van Kalesinin, Akdamar Kilisesinin bulunması, bir yıl içerisinde buraya akın akın turistlerin gelmesi, çevre illerinden ve komşu ülkelerden de Van’ın ziyaretçi çekiyor olması, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak büyümesi bizleri Van’da yatırım yönlendirdi. Sizin de çok iyi bildiğinizi gibi Van sende 600 bin kişi kadar turist karşılıyor. Ama buna rağmen Van’da hali hazırda modern ve bir yaşam merkezi olarak adlandırdığımız alış merkezi yok. Bizlerde bu alış veriş merkezini yapmak üzere Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bu arsayı aldık” sözlerine yer verdi.

YENİ İTFAİYE GARAJI YAPILDI

İnşaatın Temmuz ayı içerisinde başlanacağını belirten Bensel ayrıca Doğu Anadolu Bölgesinde enerji yatırımlarının yanı sıra ilk gayrimenkul yatırımlarının yaptıklarını dile getirdi. Bensel eski belediye garajının itfaiye garajı olması münasebetiyle yıkılacak olan itfaiye garajı yerine yeni bir itfaiye garajı yaptıklarını ve bunu belediyeye teslim ettiklerini söyledi. Bensel şöyle devam etti: “Türkiye ortalamasında bin kişiye aşağı yukarı 121 m² kiralanabilir alış veriş alanı düşmektedir. Van’da bu ortalama ise 8 m2dir. Bu da Türkiye ortalamasının çok çok altında kalmaktadır. Bizim yatırımımızda bu ortalamada elbette ki değişecektir. Diğer taraftan Türkiye’nin genel olarak kalkınması için gösterilen ilginin Doğuya da gösterilmesi anlamında da yatırımların yapılması adına Türkiye’nin daha hızlı bir şekilde yükseleceğine ve kalkınacağına inana bir şirketiz. Global yatırım holding olarak Doğuda enerji yatırımlarımızın yanı sıra ilk gayrimenkul yatırımımızı da yapmış olduk. Alış veriş merkezimizin inşaatına Temmuz ayı içerisinde yani önümüzdeki bir iki hafta içerisinde başlamış olacağız. Bildiğiniz gibi alış veriş merkezini yapacağımız yerde bir itfaiye garajı bulunuyordu. Bildiğiniz gibi Van’da artık bir büyükşehir belediyesi oldu. Dolayısıyla büyükşehir belediyesine uygun bir itfaiye garajı inşaatı başlattık, tamamladık ve belediyeye teslim etti. Şimdi de alış veriş merkezimizin inşaatına başlayacağız. Bu inşaatta tahmini olarak 1,5 yıl sürecektir. Yani 2015 yılının sonuna kadar bunu bitirmiş olacağız. Bunun yanı sıra tüm uluslararası markaları alış veriş merkezimizde bulunduracağız. Perakendeciler ve diğer bir çok alış veriş merkezi biz bu adresi almadan önce bizden alış veriş merkezi yapılması konusunda görüşler ve istekler vardı. Dolayısıyla burada böyle bir talepte vardı.”

AVM’DE 90’A YAKIN MAĞAZA BULUNUYOR

Global Yatırım Holding (GYH) 50 Milyon Dolarlık yatırımla şehir merkezindeki Cumhuriyet Caddesi üzerinde 2015 yılında hizmete açmayı planladıklarını dile getiren Bense, “Van AVM ile bölgede büyük bir dinamizm yaratmayı hedefliyoruz” dedi. Bensel, “Alış veriş merkezi toplamda 55.000 m² üzerine yapılan ve toplamda 50 Milyon Dolarlık maliyetle gerçekleştirecek bir alış veriş merkezidir. Bunun yanı sıra kiralanabilir alanı 30.000 m² olacak. Bu sadece bir alış veriş değil Van’ın sosyal-kültürel gelişmesi adına herkesin gelip rahatlıkla zaman geçirebileceği bir yaşam merkezi olacak. Bu yaşam merkezi içiresinde bizim bildiğimiz ulusal perakendecilerin yanı sıra çocuklar için oyun yerleri, sinema salonları, teknoloji marketleri, süper marketler gibi bir çok market olacak. Alış veriş merkezinin içerisinde aşağı yukarı 90 civarında mağaza bulunacak. Biz bu alış veriş merkezi için çok heyecanlıyız. Bu anlamda çok detaylı bir projeyi hazırlamaya çalıştık. Bu anlamda Van’a uygun ve herkesin burada zaman geçirebileceği ve dolaşabileceği bir yer olsun istedik. Bu anlamda biz çok uğraştık ve çalıştık. Proje anlamında da çok heyecanlı bir bekleyiş içerisindeyiz. Umarız proje tamamlandığı zaman sizlerde beğenirsiniz. Bu projenin az önce belirttiğim sosyal ve kültürel katkıların yanı sıra ayrıca ekonomik bir katkısı da olmuş olacaktır. Bununla beraber Van’da çok iyi bir istihdam olacaktır diye düşünüyoruz. Bu anlamda ekonomik anlamda büyük bir ekonomik anlamda hızlı bir yükselme olacaktır. Bunun devamında yine aynı şekilde yatırımlarımızın devamı gelecektir. Bu anlamda bize destek veren Van Valiliğine, Van büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Başkanı Bekir Kaya ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim