Anadolu Halk ve Barış Partisi… Haluk Levent öncülüğünde kuruldu. Parti gibi örgütlendiler ama siyaset yapmadılar. Yardımlaşma, dayanışma ve birliktelik adına mükemmel bir buluşmanın adı oldular. Siyasete çekilmemek için de parti sözünü çıkarıp Platform olarak değiştirdiler. Anadolu Halk ve Barış Platformu kısaca da kendilerine AHBAP diyen bu platform üyeleri her ilde gönüllü örgütlenmelerde rol aldılar. Bir araya geldiler. Ramazan ayında ise birçok kuruluş ve dernekten daha anlamlı işlere imza attılar. Birileri zengin sofralarına, 5 yıldızlı otel sofralarına konuk olurken onlar Ramazan boyunca hiç ara vermeden her gün bir yoksulun kapısını çalıp fakir sofrasına ortak oldular. Gönül esası ile yapılan yardımları, yemekleri alıp fakir-fukara sofrasına konuk olan ‘Ahbap’lar Ramazan’ın da çok da görünmeyen güzellikleri arasına girdiler.

 

Rock müzik şarkıcısı Haluk Levent'in öncülüğünde 81 ilde sosyal medya üzerinden örgütlenen Van Anadolu Halk ve Barış Platformu'nun (Ahbap) üyeleri, Ramazan ayı boyunca her gün yoksul ailelerle iftar yaptı. Her gittikleri ailelere yardımlar da yapan platform üyeleri ailelerin sorunlarını da dinledi. Evlerine gittikleri ailelerin sorunlarını dinleyip yetkililere ulaştırmaya çalışan platform üyelerinden öğretmen Yılmaz Samioğlu amaçlarının yoksulluğa dikkat çekmek olduğunu söyledi.

 

 

SOSYAL MEDYADAN ÖRGÜLENDİLER

Sosyal medya üzerinden örgütlenen ve öncülüğünü sanatçı Haluk Levent'in yaptığı Ahbap'ın Van'daki üyeleri, Ramazan ayı boyunca her gün toplanıp şehrin belli bölgelerindeki yoksul aileleri tespit etti. Her sabah bir araya gelen grubun üyeleri, ailelerin ihtiyaçlarını gidermek için hummalı bir çalışma yürüttü. Ailelerin iftarlıklarının karşılanması için de çalışma başlatan Van Ahbap üyeleri, kentteki esnafı dolaşıp önce kendilerini tanıtıp daha sonra yoksul ailelerin iftarını açmaları için destek istedi. Uğradıkları yerlerden eli boş dönmeyen platform üyeleri, daha sonra belirledikleri ailelere gidip onlarla birlikte iftar yaptı.

 

 

SORUNLARI DA TESPİT EDİYORLAR

Ramazan ayı boyunca maddi durumu kötü olan ailelerin evlerine giden platform üyeleri, sadece bu ailelerle birlikte iftar açmıyor birde sorunları tespit edip gerekli yerlere bildiriyor. Platform üyeleri tespit ettikleri birçok sorunun da çözüme kavuştuğunu söyledi. Gittikleri yerlerden fotoğrafları da sosyal medya üzerinden paylaşan Ahbap üyelerinin sayısı da her geçen gün artıyor.

 

 

YOKSULLUĞA DİKKAT ÇEKTİLER

Van Ahbap üyeleri Ramazan'ın son gününde Suriyeli ailelerin yaşadığı bölgeye gitti. Boş bir arazide derme çatma yapılan çadırlarda yaşam mücadelesi veren yaklaşık 50 Suriyeliyi ziyaret eden platform üyeleri, burada dışarıda kurdukları iftar sofrasında getirdikleri yemekleri servis etti. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu ailelerin sıkıntılarını dinleyen üyeler, notlarını alıp yetkililere bildireceklerini söyledi. Amaçlarının yoksulluğa dikkat çekmek olduğunu anlatan platform üyesi Öğretmen Yılmaz Samioğlu Ramazan sonrası da çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

 

 

GÜZEL NİYETLERLE YOLA ÇIKTIK

Ramazan ayı boyunca evlerinde iftar açmadıklarını belirten Samioğlu, “Sosyal medyadan örgütlendiğimiz çoğunluğu öğretmenlerden oluşan platform üyeleriyle birlikte her gün ne yapabiliriz diye kafa yorduk. Öncelikle yoksul aileleri belirleyip ardından da iftarlıklar içinde esnaftan destek istedik. Güzel niyetlerle çıktığımız bu yolda esnafta bizi yalnız bırakmadı. Kendimizi ve yaptığımız çalışmaları anlatınca onlarda bize katkı sundu. Aldığımız yemekler, erzak kolileri ve çocuklar için giyim malzemeleriyle birlikte belirlediğimiz evlere gittik, onlarla aynı sofrayı paylaştık. Zaman zamanda ailelerin sorunlarını tespit edip çözüm bulunması içinde yetkililerle görüştük. Amacımız yüzlerin gülmesi, toplumun yoksullara ve yoksulluğa karşı daha bilinçli, daha duyarlı olmalarını sağlamaktır. Biz bu Ramazan ayını çok güzel geçirdik. Herkes birlik ve dayanışma içinde olursa hayat daha yaşanabilir bir hale gelir” dedi.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim