AK Parti İl Başkanlığı önündeki polis kontrol noktasına patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda kol ve bacağından yaralanan Ünlü, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.

 

Saldırı anında yaşadıklarını paylaşan Ünlü, patlamanın meydana geldiği saatte taksiyle olay yerinde seyir halindeyken, bir minibüsün yanında durduğunu söyledi. Minibüsten inen kişinin bir anda koşmaya başladığını belirten Ünlü, o anları şöyle anlattı: "Sonra elindeki uzaktan kumandayı gördüm. Kumandayı fark eder etmez arabadan indim ve kaçan bombacıya yalvarırcasına 'Bombayı patlatma.' dedim. O esnada bombacı tekrar araca yöneldi ve birkaç saniye düzenekle uğraştı. Ondan sonra kaçtı. Ben de yüksek sesle 'Polis, bomba var.' diye bağırarak duvarın dibinde bekleyen kız çocuğunu kucağıma alıp, fırının olduğu araya çocukla beraber kendimi attım. Kolum ve bacağım dışarıda kaldı. O esnada patlayan bombanın etkisiyle gelen cam parçaları kolumu ve bacağımı kesti."

 

 

ÜNLÜ: YAŞANANLAR İÇLER ACISIYDI

Patlamanın ardından çevreyi toz ve dumanın kapladığını dile getiren Ünlü, çok sayıda vatandaşın yaralandığını kaydetti. Olayın hemen ardından kadın feryatlarının yükseldiğine işaret eden Ünlü, "Herkes çocuklarını aramaya başladı. Yaşananlar içler acısıydı. Hemen ardından güvenlik güçleri geldi ve kendimi hastanede buldum. Sonra çocuğun sağ kurtulduğunu öğrendim. Olay yerine yakın yerde bıraktığım aracımın radyatör kısmından içeri giren şarapnel parçası da şoför koltuğundan dışarı çıkmış. Bu şarapnel parçası, kime değerse onun kurtulma şansı yok." diye konuştu. Ünlü, Van'da daha önce iki büyük deprem yaşadığını anımsatarak, patlama şiddetinin deprem etkisinden daha büyük olduğunu vurguladı.

 

 

"ÇOCUKLAR BAYRAM ŞEKERİ TOPLUYORDU"

"Bu saldırı tamamen sivillere yönelikti. O esnada çocuklar bayram şekeri topluyordu." diyen Ünlü, şöyle konuştu: "Oradan geçenlerin çoğu çocuk ve kadındı. Ben iki gün kulaklarımın ağrısından uyuyamadım. Bugün biraz kendimi toparlayabildim. Cenabı Allah bu mübarek günde bizi korudu. Bu kadar büyük bir felakette can kaybının olmaması bir mucizedir. Kaçtığım tarafa çok sayıda şarapnel parçası düştü ama bizlere isabet etmedi. Bu nedenle Allah'ın bizleri koruduğu kanısındayım. Bir ton patlayıcının olduğu araca 10 metre uzaklıkta kurtulmam bir mucizedir." Ağabey Sıraç Ünlü de bayramın ilk günü kurban kesimiyle uğraşırken patlama sesi duyduklarını söyledi.

 

 

ÜNLÜ: DİLİ, IRKI VE MEZHEBİ YOK

Patlamanın ardından hemen kardeşini aradığını ve yaralı olduğunu öğrendiğini bildiren ağabey Ünlü, şöyle devam etti: "Herkesin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır. Olayda can kaybının yaşanmaması oradaki insanların bu dünyada nasiplerinin kaldığını gösteriyor. Allah bu mübarek günün hürmetine insanları mucizevi şekilde kurtardı. Özellikle sivil insanlara yönelik yapılan bir saldırıdır. Suriye'de bile bayramdan dolayı ateşkes ilan edilirken bu mübarek günde burada bombalar patlıyorsa söyleyecek çok bir şey kalmıyor. Rabbim bize yaşatılanları onlara yaşatsın."

 

Van'da ikinci kez bomba patlatıldığı ve sivil insanların hedef alındığına dikkati çeken Ünlü, "Bu sadece emniyet güçlerine yönelik bir saldırı değildir. İnşallah bir an önce bu saldırılar son bulur ve bir daha Türkiye halkı böyle bir olay yaşamaz. Bunun Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı ve Çerkez'i yoktur. Terör her yerde terördür. Terörün dili, ırkı ve mezhebi yoktur. İnşallah bir an önce bunlar biter." ifadelerini kullandı. Van'da, PKK tarafından Kurban Bayramı'nın ilk günü bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 49'u sivil, 4'ü polis 53 kişi yaralanmıştı. 

Editör: TE Bilisim