ŞEHRİVAN HABER-  İpekyolu Belediye Eş Başkanları Azim Yacan ve Şehsade Kurt, görme engelli vatandaşlarla iftar yemeğinde bir araya geldi. Yacan ve Kurt, yemekte görme engelli vatandaşların sorunlarını dinleyerek taleplerini not aldılar. İpekyolu Belediyesi Eş Başkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan, Altınokta Körler Derneği Van Şubesi üye ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu bir grup görme engelli vatandaş ile iftar yemeğin de bir araya geldi. 
 
Yemekte sorunlarını aktaran engelli bireyler, özellikle görme engelliler için kaldırımlarda ki engelli takip yüzeylerinin plastikten olması nedeniyle kış aylarında kayganlaştığını ve sakatlıklara yol açtığını aktardılar. Eş Başkanlar bu konunun incelenip yüzeyleri pürüzlü şeritler ile söz konusu sorunu çözeceklerini ifade ettiler. 

 
Söz alan Eş Başkan Kurt, yaptığı konuşmada görme engelli vatandaşlarla iftar yemeğinde bir araya geldiklerinden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizlerin şahsında İpekyolu halkımızın Ramazan ayını kutluyor ve özgürlüğe barışa vesile olmasını diliyorum. Engelsiz bir yaşam için hep beraber, her zaman ve her yerde bütün engelleri hep birlikte ortadan kaldıracağız. Belediye olarak bu konudaki projelerimizi süratle hayata geçireceğiz.” 
 
İpekyolu Belediye Eş Başkanı Azim Yacan ise, her zaman dezavantajlı guruplarla bir araya gelmeye gayret ettiklerini dile getirdi. “Tüm engelleri ortadan kaldıracağız” şiyariyla göreve geldiklerini hatırlatan Yacan, bu çabalarının devam edeceğini aktardı. Van Altınokta Görme Engelliler Spor Klubü Başkanı Mail Tam ise İpekyolu Belediyesi’ne engelli vatandaşlara yönelik göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkürlerini sundu. Konuşmanın ardından Engelsiz Müzik Gurubu tarafından Kürtçe ve Türkçe şarkılar seslendirerek, gelenlere müzik dinletisi sunuldu.

Editör: TE Bilisim