Açılış törenine, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naif Süer, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vekili Faruk Biner, Bölge Oda Borsa Yönetim Kurulu Başkanları, İran’dan bir heyet, kurum amirleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta bölge milletvekilleri adına konuşma yapmak için kürsüye çıkan Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar kürsüde açılışa katkı sağlayan herkese teşekkür ederek
''Van Türkiye'nin en güzel cennet köşelerinden bir parçadır.Yaklaşık 300 kilometreye varan İran sınırımızla beraber ticaretimizin de, alışverişimizin de ve insanlarımız itibariyle her iki taraftan kardeşlerimizin iki ülkeye giriş çıkışları itibariyle de en önemli nokta.'' dedi.

Gülaçar, yapılan bu eserin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin desteği ve emeği ile gerçekleştiğini belirterek ''Burada emeği geçen herkese şehrim adına Van halkı adına teşekkür ediyorum.Ülkeler silah sanayi veya güçlü ordularla değil artık 21.yüzyılda sağladıkları ticari mesafelerle ve ekonomik güçleriyle ifade edilmektedirler.Bu sebeple hem Türkiye'mizin özelde de Van'ımızın daha zengin daha müreffeh ve daha güzel bir il olması adına bizler ticarete, alışverişe, ithalat ve ihracata çok fazla önem veriyoruz.Kapıköy'ümüz bizim için en önemli ve en değerli kapılardan birisidir.Umuyorum inşallah bu saat itibariyle Türkiye İran arası ticari ilişkilerimiz insani anlamda giriş çıkışlarımız çok daha azami seviyede güçlü bir dostluk kardeşlik bağıyla da inşallah güçlenir ve devam eder.'' dedi

Konuşmasının sonunda açılışa katılım sağlayan herkese teşekkür eden Gülaçar, ''Bugün Kapıköy açılışında ve biraz sonra bütün gün boyunca yapacağınız açılışlar ve programlar itibariyle Van'ımıza güzel müjdeler vereceğinizi de umarak ve ümit ederek tekrar sayın bakanım ve Rıfat ağabey ve emeği geçen tüm ağabeylerim, kardeşlerim tekrar hoşgeldiniz sefalar getirdiniz hürmetlerimi saygılarımı sunuyorum'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas, İran’dan bir heyet, oda başkanları, kurum amirleri ve vatandaşların katıldığı program, açılış kurdelesinin kesilmesi ve binaların gezilmesiyle sona erdi.

Açılış sonrası Doğu Anadolu ve Bölgenin en büyük Mobilya Fuarı olan “Van Mobilya Fuarı”na katılan Gülaçar ''İthalat ve İhracatta önemli yer tutan Mobilya Ticareti için bugün Van'da büyük bir adım atıldı. Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan ile Van Mobilya Fuarı'nın açılışını gerçekleştirdik. Başta şehrimiz olmak üzere bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun.'' dedi

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'i makamında ziyaret eden Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Ak Parti Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Van ile ilgili yapılan ve yapılacak olan çalışmalara dair istişare toplantısı gerçekleştirdiler.

'Esnaf buluşması' programına da katılan Bakan Pekcan ve Milletvekili Gülaçar, Esnafların sorun ve isteklerini dinlediler.Bakan Pekcan, esnafların talep ve önerilerini not aldıklarını söyleyerek ''Dürüstlüğün tarih boyunca simgesi olan Esnaflarımızla Van’da bir araya geldik. Esnafımızın sadece Ticaret Bakanlığı ile ilgili değil tüm bakanlıklarla ilgili istek, talep ve önerilerini not ettik. Takipçisi olacağız ve beraberce sonuca ulaşacağız.'' dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a Van'a gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eden Gülaçar, ''Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan ve kıymetli ekibini yolcu ettik. Sayın bakanımıza Van'a gösterdikleri özel ilgiden dolayı yürekten teşekkür ediyorum.'' dedi.

Milletvekili Gülaçar, Bakan Pekcan'ı yolcu ettikten sonra Edremit Erenkent sakinleri ile bir araya geldi.Erenkent sakinleri'ne teşekkür eden Gülaçar, ''Edremit Erenkent bugün ayrı bir güzeldi.Edremit Erenkent sakinlerine bu coşkulu karşılaşmalarından dolayı gönül dolusu teşekkür ediyorum. Edremit kararını vermiş Büyükşehir de Necdet Takva ve Edremit'te İsmail Say diyor.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim