ŞEHRİVAN ÖZEL: YUNUS EMRE AYKAÇ - 17 Mayıs 2021 tarihinde gece 00.00 itibariyle resmen açılan Kapıköy Van’da gündem oluşturmaya ve konuşulmaya devam ediyor.

14 ay gibi bir süre kapalı kalan Kapıköy sınır kapası Van Milletvekilleri, MKYK üyeleri, kentteki STK’lar müthiş bir mücadelesi sonrası geçtiğimiz günlerde yeniden açıldı. Yeniden ertelenmesi ve açılmaması gündemde iken yoğun girişimlerle yeniden açılan Kapıköy’ün sevinci yaşandı. Vanlı esnafların büyük bir umutla beklediği süreçte bu kez de İran tarafındaki resmi açılış gerçekleşmezken gözler bu kez de İran’ın alacağı karara çevrildi. Vanlılar sürecin nasıl işleyeceğini merak ederken AK Parti Van Milletvekili ve Türkiye-İran Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı konuyla ilgili resmi teması gerçekleştirdi.

AÇILIŞ TALEBİ BÜYÜKELÇİYE İLETİLDİ

Gülaçar, Vanlılar’ın bekleyişini sürdürdüğü İran tarafındaki açılış ile ilgili görüşmeyi büyükelçilik düzeyinde gerçekleştirirken yaptığı resmi görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaştı. Gülaçar o görüşme için, “Kapıköy Sınır Kapımızın açılması ile birlikte İran tarafının da gerekli önlemleri alarak turist geçişini uygun hale getirme talebini Büyükelçi Sn Farazmand'a bildirdik. En kısa zamanda İran'ın da bu talebimize karşılık vereceğine inanıyoruz. Tüm çabamız Vanımız için.” Dedi.

Editör: TE Bilisim