ŞEHRİVAN HABER – YUNUS EMRE AYKAÇ

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl Şubat ayından beri kapalı olan Kapıköy ile ilgili flaş gelişmeler yaşandı. Aylardır açılması için ciddi girişimlerin yapıldığı Kapıköy için Van milletvekili Osman Nuri Gülaçar iki önemli görüşme gerçekleştirdi.

AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar 1 yıldır kapalı olan Kapıköy Gümrük Kapısı için bugün iki bakanın kapısını çaldı. Çağrıların ardı ardına geldiği Kapıköy'ün açılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile görüştü. Van vekilinin yaptığı görüşmelerde Kapıköy ile ilgili sevindirici haberler geldi.

BAKANLARLA GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ! 

Şehrivan'dan Yunus Emre Aykaç'ın edindiği bilgiye göre AK Parti MKYK Üyesi Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar öğle saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü. Ardından da Gümrük ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a çıkan Gülaçar'ın görüşmesi az önce sona erdi. Görüşmelerde Kapıköy'ün kademeli olarak açılması, test yapılmadan geçişlerin sağlanmaması ve belirli kotaların uygulanarak kademeli açışın hazırlığı yapıldığı öğrenildi. Gülaçar'ın Van'daki ekonomik sıkıntıları ve Van'ın koronavirüs sürecindeki iyi halini vurgulayarak iki bakandan ricada bulunduğu ve dosya halinde gerekçelerle gittiği toplantıda bakanlardan da olumlu tepkiler aldığı da edinilen bilgiler arasında yer aldı.

GÜLAÇAR: KAPIKÖY’ÜN ELİ KULAĞINDA

Görüşmelerin ardından bir açıklama yapan Van vekili Gülaçar, Kapıköy'ün eli kulağında mesajını veren Gülaçar; “Kapıköy ile ilgili hem Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca hem de Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan ile görüştük. Öncelikli konumuz Kapıköy Sınır Kapımızdı. Bakanlarımızdan en kısa zamanda Vanımız için müjde istedik. Ticaret Bakanımız kendilerinin hazır olduklarını ifade etti. Sağlık Bakanımız da kısa zaman içinde hazırlıkları bitirip kapıyı açmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ettiler. Bakanlarımıza ilgilerinden ötürü teşekkür ederiz. En kısa zamanda esnafımıza müjdeli haberi vermeyi arzu ediyoruz." dedi.

BAKANLAR OLUMLU BAKIYOR, MÜJDE YAKINDIR!

Açıklamada ayrıca, “Pandemi nedeniyle Şubat 2019 tarihinden itibaren kapalı olan sınır kapısı ile ilgili daha öncede bakanlarla görüşme gerçekleştirildi ancak vaka sayılarının artması üzerine açılış sürekli ertelendi. Dün gece yapılan görüşmelerde Van'ın risk durumunu düşük olmasını da ön plana çıkardık. Sayın Bakanlarımıza Van halkının ve özellikle esnafımızın kapının açılmasına duyulan ihtiyacı tekrar ilettik. Türkiye Geneli ile kıyaslandığında vaka sayılarımız düşük riskli olarak işaretleniyor.  Ülkemiz aşılamada da büyük başarılar gösterdi. Bu minvalde maske mesefa ve temizlik kurallarına uyularak sınır kapısının açılması için büyük engeller ortadan kalkmış oluyor. Normalleşme sürecine geçilirken atılan adımlar biri sınır kapılarının da kademeleri olarak açılması olmalı. Sağlık Bakanımız ve Ticaret Bakanımız konuya olumlu bakıyorlar inşallah yakın zamanda hemşehrilerimize müjde verecekler." dedi.

GÖZLER RESMİ AÇIKLAMADA!

İran tarafının kapıyı açmaya hazır olduğu, Türkiye yetkili mercilerinin adım atmasının beklenildiği süreçle ilgili gelişme hareketlilik yaratırken görüşmeler sonrası Kapıköy'ün açılması ile ilgili beklenen haberin açıklanması için heyecanlı bekleyiş başladı.

Editör: TE Bilisim