Van’da çeşitli temaslarda bulunan İran’ın Salmas kenti heyeti Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti. İki gündür Van’da çeşitli görüşmeler yapan heyet bu sabah Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

 

Aralarında Salmas Belediyesi Hukuk ve Ticaret Müsteşarı Hasan Mehdizade, Salmas Esnaf Odası Başkanı Kazım Bedelli ve Salmas Belediye Meclis Müdürü Rıza Recebi’nin de bulunduğu İran heyeti, Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından sürekli gündemde tutulan Gelincik-Kuzareş Sınır kapısı ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Gelincik-Kuzareş Sınır kapısının bölge için çok önemli bir sınır kapısı olacağını belirterek “Bizim insanlarımızın refaha, huzura ve zenginliğe ihtiyacı var. Bu nedenle iki ülke sınır illerinde yaşayan bu insanlar karşılıklı ticaret yapabilmeli. Gelincik Sınır kapısı bunun için çok önemli. Biz Türkiye tarafında ilgili tüm kurumlara taleplerimizi ilettik. Açılacak Sınır kapısının bölgeye refah, zenginlik ve huzur getireceğini, iki ülke arasında ekonomik potansiyelin artmasına katkı sağlayacağını ifade ettik. Aynı şekilde İran’ın Salmas kenti yöneticileri de benzer taleplerini kendi ülke yöneticilerine iletmişler. İnşallah bu taleplerimiz karşılık bulur” ifadesini kullandı.

 

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, geçtiğimiz hafta sonu İran’ın Başkenti Tahran’da yapılan “İran-Türkiye Forumu”nda da konuyu dile getirdiğini, iki ülke yöneticilerine Gelincik-Kuzareş Sınır Kapısının mutlak suretle açılması gerektiğini belirtti. Salmas Esnaf Odası Başkanı Kazım Bedelli ise Salmas’ın Van ile kardeş şehir olduğunu belirterek “Bu kardeşliğimiz sözde kalmamalı. Biz Salmas kenti olarak Van’a en yakın İran kentiyiz. Şehirlerimiz karşılıklı bu durumdan olumlu etkilenmeli. Ticaret yapmalıyız. Daha sıkı gelip gitmeliyiz. Biz Salmas heyeti olarak ülkemizde Sınır Kapısının açılması için yoğun bir çaba içindeyiz. İnşallah iki ülke yöneticileri taleplerimize karşılık verir ve bu kapımız kısa sürede açılır” şeklinde konuştu. Yapılan görüşmeye Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer İnanç, Murat Beyaz, Şefik Eren, Meclis Başkan Yardımcısı Bülent Harman, Meclis Üyesi Celal Tekin’de katıldı.

Editör: TE Bilisim