ŞEHRİVAN HABER: NECMETTİN DURSUN-SONER İZGİ

Van’da 2019 yılının Mart ayında birçok proje ve vaatlerle seçim sürecini sürdüren belediye başkanı Hayrullah Tanış, seçimden sonra da verdiği sözleri tutmaya devam ediyor. Son zamanlarda en çok konuşulan belediyelerin başında Gürpınar Belediyesi, istihdam alanları açarak ilçeye katkı sunmayı sürdürürken, yaptığı hizmetlerle de halkın refah seviyesini yükseltmeye de devam ediyor. Bu anlamda çalışmalar ve yatırımlar sürerken kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, hayata geçirilen projelerden söz ederken, yeni projeleri hakkında ve büyük istihdam yaratacak yatırımdan söz etti. Belediyenin kuruluş konusunda öncü olduğu Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nin en kapsamlı tekstil fabrikasını dolaşarak gazetecilere tanıtan Tanış, fabrika ile ilgili bilgiler verdi. Başkan Tanış, “Fabrikanın belediyeye maliyetinin 15 milyon TL oldu. İş insanımız şu ana kadar 11 milyon TL tutarında makine yatırımı yapmış ve kendisinden aldığımız bilgilerle bu rakam 16 milyon TL’yi bulacak. Yani bu 30 milyonluk bir yatırımdır.” Dedi.

BAŞKAN TANIŞ, YAPILAN VE YAPILACAK OLAN PROJELERİ ANLATTI

Programda konuşan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış şunları söyledi: “Milletin teveccühüyle 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanı olarak göreve başladık. Göreve başladığımızda yeni bir inançla ve yeni bir vizyonla göreve başladık. Göreve başladığımızda yaptığımız çalışmalarla belediyemizin vizyonunu halkımıza yansıttık. Belediyeler her alanda yatırımdan tutun istihdama kadar birçok misyonu içerisinde barındırmalıdır. Bunu belediyemizde hakim kılmak için önce personelimizle aşıladık ve belediye misyonumuzu millete hizmet veren bir kurum haline geldik. Seçim döneminde halkımıza verdiğimiz sözler vardı.”

‘HEDEFİMİZ GÜRPINAR’A 1000 KİŞİLİK İSTİHDAM’

Seçim zamanındaki vaatlerine değinen Başkan Tanış, cümlelerini şöyle devam ettirdi: “Ben halka ne sözler verdim ve nasıl yerine getiririm bunları önümüze koyup bu azimle de çalışıyoruz. İkinci yılımızı geride bıraktık ve verdiğimiz birçok sözü de yerine getirdik. Benim öncelikle bölgede için hayalim olan ve bu projeyi de seçim esnasında kararını aldığım bir projemiz vardı. Gürpınar’a 1000 kişilik istihdam projesidir. Şu an Doğu Anadolu’nun en kapsamlı, en prestijli fabrikasını halka sunduk ve yaklaşık olarak 200 kişilik bir istihdam gerçekleştirdik ve yılsonuna kadar da 400 kişilik bir istihdam hedefimiz var ve şubat ayına kadar da 600 kişilik bir istihdam inşallah gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Gençlerimizi istihdama ve üretime ortak etmezsek yaptığımız hiçbir işin anlamı olmaz. Bu anlamda 600 gencimize istihdam sağlayacağız ve bu projelerinde devamı gelecektir. Şu anda bir iş adamımız kendi imkanlarıyla burada fabrika açıyor ve bizde imar işlemlerini hızlandırdık. Proje tamamlandığında 300-400 kişilik bir istihdam daha gerçekleşecektir.

‘GÜRPINAR BELEDİYESİ OLARAK KAYNAK SIKINTIMIZ YOK’

Diğer bir projesine değinen Başkan Tanış, “2014 yılında yine adaylığım söz konusuydu nasip olmadı. Projemde Hoşap kentsel dönüşüm projesiydi. Hoşap tarihi ve kültürüyle herkesin bildiği gibi son Osmanlı beldesidir ve 700 yıllık bir geçmişe sahip beldedir. Ancak Hoşap’taki metruk yapılar eski barakalar tarihi kültürü ve atmosferi bozduğu gibi sağlıklı bir şekilde ticareti de etkilemektedir ve bu anlamda çalışmalarımıza da başladık. Şu an 27 dükkân ve 18 lojmanın temeli atıldı. Gürpınar Belediyesi olarak kaynak sıkıntımız yok. Geçen seferki buluşmamızda yapacağız, edeceğiz diyorduk ama şimdi yaptık diyoruz. Birinci etabı başladı ve binalarımız yükseliyor. Hızlı bir proje daha yapıyoruz. İnşallah ikinci etabını da bu yıl hayata geçireceğiz. Üçüncü etabı ile ilgili de resmi kurumların kendi aralarındaki anlaşmazlıktan dolayı bekliyoruz. İnşallah bitirirsek bunu da bu sene devreye alacağız. Çünkü kaynağımız var.” Dedi.

‘2022 YILINDA GÜRPINAR’A DOĞALGAZ VERİLMEYE BAŞLANACAK’

Göreve geldiğinde belediyeyi 21 milyon TL borç ile devraldığını dile getiren Tanış, “Bu rakam 35 bin nüfusu olan bir belediye için çok ciddi borçtur ve belediyemizin şu an ki borcu 4 milyon TL’dir. Enerji bakanımızla görüşmelerimiz sonrası Gürpınar’a doğalgaz müjdesini verdik. İnşallah taşımalı sitemle 2022 yılında Gürpınar’a doğalgaz verilmeye başlanacak. Konutlar projesine de başladık ve TOKİ’den yerimizi aldık. Hazineyle gerekli yazışmaları yaptık inşallah 1. etapta kendi imkanlarımızla 80-100 konutun bu yılın sonunda yapımına başlanacak. Çiftçilerimize 190 km sulama kanalı, 17 adette sulama göletini ve 93 adet su bendinin yapımını kendi imkanlarımızla yaptık.” Şeklinde konuştu.

GÜRPINAR BELEDİYESİ ÇALIŞIYOR!

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde de çok ciddi işler yaptıklarını vurgulayan Tanış, “İlk olarak Gürpınar İyilik Merkezi (GİMER)’ni kurduk. Şuan çok işe yaradığını görüyoruz. Bu anlamda da çok iyi işler yaptık. Evde bakım hizmetleri, çocuklara yardım, ihtiyaç sahiplerine ev yapma gibi birçok iyi proje gerçekleştirdik. Başlı başına bir kurumdur. Pandemi zamanında insanların birbirine yardım etmesi kadar güzel bir şey yok. Wi-fi hizmetini gerçekleştirdik. Uzaktan eğitimde bütün öğrencilerin işine yaradı. Öte yandan Bir Masal Bir Köy projesi düzenledik. Bunun gibi daha pek çok projeyi hayata geçirdik.” Dedi.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK FAALİYETLERİMİZİ DEVAM ETTİRİYORUZ”

Evlenme yaşının geçtiğini dile getiren Başkan Tanış, “Güçlü Aile ve Güçlü Gürpınar sloganının ilkini geçen yıl yaptık. İkincisi olan Evlilik Okulu projemizi de açacağız. Hızla boşanmaların arttığını ve gençlerin kendi aralarında sorunlarının konuşarak çözemediğini görüyoruz. Buna bizim el atmamız gerektiğini düşündük. Birde seçim de evlenenlere çeyiz sözümüz vardı. Sözlerimizi tutmaya devam ediyoruz. Gürpınar ile ilgili paneller düzenledik. İftar sofraları yaptık. İlçede yeni kaleler keşfedildi. Önümüzdeki dönemlerde de bunları basınla paylaşacağız. Sosyal belediyecilik faaliyetlerimizi de devam ettiriyoruz.”

“FABRİKANIN BELEDİYEYE MALİYETİNİN 15 MİLYON TL OLDU”

Gürpınar istihdam merkezi olan fabrikada basına açıklamalarda bulunan Başkan Tanış, şunları ifade etti: “Fabrikanın belediyeye maliyetinin 15 milyon TL oldu. İş insanımız şu ana kadar 11 milyon TL tutarında makine yatırımı yapmış ve kendisinden aldığımız bilgilerle bu rakam 16 milyon TL’yi bulacak. Yani bu 30 milyonluk bir yatırımdır. Bizim açımızdan burada hedeflenen, insanları evlerine ekmek götürecek seviyeye getirmek, insanları suça bulaşmada alıkoymaktır. Bizim amacımız buydu. Allah’a şükür çok gururluyuz. Gençlerin gözünden de bu anlamlı ifadeyi alabiliyoruz. İnşallah bunların devamı da gelecek. Gürpınar’da istihdamın yapılabileceği izlenimi verdikten sonra birçok iş insanının burada yatırım yapacağına olan inancımız tamdır. Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız.”

YURT DIŞIYLA TEMASLAR SÜRÜYOR

Fabrikada üretilen ürünlerin yaklaşık 20 ülkeyle bağlantısının yapıldığına vurgu yapan Başkan Tanış, “Şu an ağırlıklı olarak Almanya ve İtalya’ya ihracat yapılıyor. Almanya’da çalıştıkları firmanın sahipleriyle görüştük. 3 bin mağazaya Gürpınar’dan ürün dağılacak. Yani bundan daha fazla bizi mutlu edecek bir şey yoktur. İnşallah bu hedefi genişleteceğiz. Önümüzdeki hafta Hollanda’dan misafirlerimiz var. Onlarda bir bağlantı için geliyorlar. Burayı genişleteceğiz.” Diye konuştu.

MODA X MODA TEKSTİL YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÇİÇEK, “AMAÇIMIZ İSTİHDAM” DEDİ

Moda X Moda Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Vadullah Çiçek ise fabrikada 210 kişinin çalıştığını dile getirerek, bu sayının mart ayına kadar 600’e ulaşacağını söyledi. Çiçek, “İkinci etap yatırımımız olacak, bu yatırım kapsamında da sayımızı bine çıkarmayı hedefliyoruz. Şu anda Almanya ile çalışıyoruz. Fakat Avrupa’da birçok ülke ile çalışıyoruz. Almanya, Belçika, Fransa, İtalya ve İspanya, aynı zamanda yurt içinde de önemli üç firmayla da çalışıyoruz. Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış’ın daveti üzerine ilçeye geldik ve burada fabrika kurduk. Amacımız hem ticaretimizi sağlamak hem de gençlerimize istihdam konusunda yardımcı olmak, onları kötü alışkanlıklardan alıkoymaktır. İnşallah fabrika tamamen inşa edildikten sonra burada yaşam alanlarıyla büyük bir aile olacağız.” Cümlelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim