Belediye Başkanı Hayrullah Tanış başkanlığında belediye meclisinin 04.02.2020 tarih ve 18 sayılı kararı ile 1353 nüfuslu Güzelsu Mahallesinin adı ‘Hoşab’ olarak değişti.


400 yıllık köklü geçmişiyle Urartu’dan beri Van-İran arasında ulaşımı sağlayan ana yol üzerinde yer alması nedeniyle daima önemini koruyan Hoşab, 1958 yılında yapılan bir düzenleme ile adı “Güzelsu” olarak değiştirilmişti.


Orta Çağ’dan bu yana aynı adı taşıyan suyun kenarında kurulan Hoşab, alınan son kararla yeniden aslına uygun olarak isimlendirildi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, tarihi ve tescilli yapılarıyla adeta açık hava müzesi konumunda olan Güzelsu Mahallesinin isminin aslına uygun olarak değiştirildiğini belirtti.


Mahalle sakinlerine hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Tanış, “Bölgemizi bugün olduğundan daha iyi bir konuma ulaştırmak için bütün gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Sadece fiziki yapılaşmada değil sosyo-kültürel anlamda da ilçemize yeni bir vizyon getiriyoruz. Bu anlamda şubat ayında belediye meclisimizde Güzelsu Mahallemizin isminin Hoşap olarak değiştirilmesi kararını aldık. Kararı onaylayan Van Valimiz Mehmet Emin Bilmez’e Hoşab ve tüm Gürpınarlılar adına teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı zamanda önemli bir turizm merkezi olan Hoşab Mahallemizi ciddi yatırımlarla da buluşturacağız. Çalışmalarına kısa süre içerisinde başlayacağımız Ayağa Kalk Hoşab Projemizle mahallemizi tarihi dokusuna uygun olarak yeniden inşa edeceğiz. “dedi.

Editör: TE Bilisim