Çalışmaları ile göz doldurmaya devam eden Gürpınar Belediyesi, halkı üretime teşvik ederek ilçe ekonomisini ve istihdamını geliştirmeyi hedefliyor.

 

Bu kapsamda ilçenin Aşağıkaymaz mahallesinde 140 bin metrekarelik tarlaya nohut ekimi yapıldı. Ekimi yapılan tarlanın 90 bin metrekarelik kısmı yurttaşlara aittir ve bunun tohum ve ekipman ihtiyacını Gürpınar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ortaklaşa sağladı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Yıldız Çetin, amaçlarının istihdam olanaklarını arttırmak ve ilçe ekonomisini geliştirmek olduğunu söyleyerek, "Halkın kendi iş olanaklarını yarattığı bir süreç hedefliyoruz" dedi.

 

 

Gürpınar Belediyesinin ilçenin genel sorunları ile ilgilenmesi ve çözüm üretmesi çabası devam ediyor. Yaptığı hizmetlerle genelin beğenisini toplayan Gürpınar Belediyesi, ilçenin en temel sorunlarından olan istihdam sorununa eğilerek çözüm üretme kararlılığını sergiledi. Geçen yıl Yolaşan Mahallesi'nde 150 bin metrekarelik alan üzerinde yaptığı yaş sebze yetiştiriciliği ile bir tabuyu yıkan Gürpınar Belediyesi, bu yıl da yurttaşları tarımsal faaliyetlere teşvik ederek ilçeyi bir tarım merkezi haline getirmeyi hedefliyor. Bunun ilk adımı Aşağıkaymazlı mahallesinde atıldı. Şimdiye kadar nohut ekiminin yapılmadığı ilçede belediye 120 bin metrekarelik alan üzerinde nohut ekimini gerçekleştirdi.

 

 

TOHUM VE EKİPMAN DESTEĞİ

Ekilen 140 bin metrekarelik alanın 90 bin metrekarelik bölümü yurttaşlara ait. Vatandaşların talebi üzerine tarlası sürülerek tohum edildi. Tarlanın sürülmesi ve ekipman desteğini Gürpınar Belediyesi karşılarken, tohumu da Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı karşıladı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı yıldız Çetin, belediye olarak amaçlarının halkı teşvik etmek olduğunu, bu çerçevede ilçe ekonomisini ve istihdam olanaklarını arttırmak olduğunu söyledi. Kadın Kooperatifi ve belediye tarafından ekimi yapılan 50 bin metrekarelik alan için de değerlendirmelerde bulunan Çetin, "Nohut ekimi Xavesor kadın kooperatifi bünyesinde ve kadın arkadaşların yaptığı çalışma neticesinde ortaya çıktı. Yan taraftaki tarlada da 250 metre karelik kapalı bir sera alanımız olacak. Geçen sene Belediyenin ekim yaptığı tarlayı da bu sene kadın kooperatifi olarak sebze ve meyve ekmeyi hedefliyoruz. Burada elde ettiğimiz ürünler ile komün yaşamı hedeflediğimiz için elde edilen ürünü maliyetine satarak kendileri de pay kazanacaklar. Asıl amacımız halkı tarıma katmak ve komün yaşamı hedeflemektir" ifadelerine yer verdi. 

 

Editör: TE Bilisim