Hastane çalışanlarının desteği ile hayata geçirilen ve 2 yıldır hastanede tedavi gören çocukların giyim ihtiyaçlarının karşılandığı Minik Hayaller Çocuk Mağazası yararına düzenlenen kermes, Van Vali Yardımcısı Sinan Aslan ile İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Cemil Öztürk'ün katılımıyla açıldı. 

Başhekim Doç. Dr. Mehmet Parlak, kermes açılışında yaptığı konuşmada, Minik Hayaller Çocuk Mağazası ile servislerde yatan çocuklara bebek bezi ve kıyafet ürünleri sağladıklarını söyledi.

 

 

Mağaza kapsamında tekerlekli sandalye yardımı da yaptıklarını anlatan Parlak, şunları kaydetti:

"Mağazamıza duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyoruz. Nakdi yardım değil tamamen ürün bağışı kabul ediyoruz. Bugün de böyle bir kermes düzenleyerek mağazamıza katkı sağlamayı amaçladık. Burada ürünlerin tamamı kendi personelimiz hazırladı. El birliğiyle mağazamıza katkı sağlamaya çalıştık."

 

 

Mağaza Sorumlusu Kardiyoloji Uzmanı Dr. Remzi Sarıkaya da mağazada bin 700 hasta çocuğa yaklaşık 10 bin parça malzeme yardımı sağladıklarını aktardı.

 

 

 Mağazaya bağışlanan 13 tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahiplerine verildiğini aktaran Sarıkaya, şunları ifade etti:

"Bu bağışların çoğu İstanbul ve Ankara gibi illerdeki hastanelerde çalışanlar gönderdi. Yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında çok titiz davranıyoruz. Gelen ürünleri tutanakla kayıt altına alıyoruz. Tüm hayırseverleri bu projeye destek vermeye davet ediyoruz."

 

 

Hastane personeli tarafından düzenlenen kermeste, çeşitli ürünler satışa sunuldu. 

Editör: TE Bilisim