DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım ve DHMİ Alt Yapı Genel Müdürü Fatih Tahran, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yapımı devam eden Yüksekova Havalimanı’nı denetledi.

 

Denetleme heyetine Van Ferit Melen Havaalanı Genel Müdürü Veysel Gür, Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Yüksekova Alt yapı Sorumlusu Şükrü Ergezer ve Yüksekova Üst Yapı Genel Müdürü Hikmet Yardak eşlik etti. Çalışmalar hakkında bilgi veren DHMİ Genel Müdürü Yıldırım, “Bizim için çok önemli olan Hakkari Yüksekova Havalimanı’nın açılışının tarihini belirlemek ve en kısa zamanda hizmete sunmak idi. Bunun gerekli görüşmelerini yaptık, teftişimizi yaptık, sorumlularla konuştuk. Sayın valimizin bize verdiği bilgilerin ışığında görüyoruz ki çok az bir yolumuz kalmış" dedi.

En kısa zamanda havalimanını bitirmek istediklerini ifade eden Yıldırım, "Tabi şu tarihte diye telaffuz etmek doğru olmaz, çünkü teknik bir iştir bu. Ama en kısa zamanda inşallah bölge insanının hizmetine girecektir ve çok da güzel bir havalimanı olarak girecektir. Diyebilirim ki bölgedeki en güzel havalimanlarından biri olmuştur. Hatta sınır ötesine bile hizmet edebilecek bir havalimanı olacaktır" şeklinde konuştu.

 

Havalimanının açılışından sonra bölge insanının ekonomik olarak rahatlayacağını ifade eden Yıldırım, “Gelen giden insan sayısı artacaktır ve bu ahaliye yansıyacaktır. Bu manada buranın çehresi değişecektir” dedi. Projenin sonuna geldiklerini vurgulayan Yıldırım, “Biraz uzamış bir projedir, normaldir, zor şartlarda burada bu iş yapıldı. Çok fedakarlıklarla yapıldı, ama sonuna gelinmiştir. Bu müjdeyi de vermiş olalım. Seçimlerden önce devreye almış olacağız” dedi. DHMİ Alt Yapı Genel Müdürü Fatih Tahran ise, vali ve kaymakama teşekkür ederek, “Onların projeyi sahiplenmesi ile bugünlere geldik. Yılın ilk yarısında inşallah Hakkari Yüksekova Havalimanı’na ilk uçak inecek. Ondan sonra ilk fırsatta tarifeli seferler devreye girecek. Bu havalimanının yöre ve bölge halkı açısından öneminin farkındayız" ifadelerini kullandı. Başbakan’ın talimatı ile çalışmaları hızlandırdıklarını kaydeden Tahran, hava ve iklimin müsait olduğunu belirterek, havalimanının haziran ayından önce tamamlanıp hizmete sunulacağını belirtti. 

Editör: TE Bilisim