ŞEHRİVAN HABER\ Türkiye genelinde her gün trafik kazaları yaşanıyor. Günümüzün en önemli sorunları arasında yer alan trafik kazaları birçok sebepten dolayı yaşanıyor. Dikkatsiz araç kullanımı çoğu zaman ölümlere ve yaralanmalara sebep oluyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre ölümlere ve yaralanmalara neden olan unsurlar arasında sürücüler ilk sırada yer alırken, sürücüleri yayalar ve araçlar izliyor.

VAN’DA HAZİRAN AYINDA KAÇ KAZA MEYDANA GELDİ?

Ülkede her kentte olduğu gibi Van’da da kazalar meydana geliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre, Ocak-Haziran arasında Van’da ölümlü-yaralanmalı kaza sayısı 560, maddi hasarlı kaza sayısı 937 oldu. Verilere göre, Ocak-Haziran arasında bin 36 kişi kazalarda yaralandı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Haziran ayında Van’da 122 ölümlü-yaralanmalı kaza, 136 maddi hasarlı kaza meydana geldi. Verilere göre, Haziran ayında Van’da meydana gelen kazalarda 3 kişi hayatını kaybederken, 205 kişi ise yaralandı.

HAZİRAN AYINDA ÜLKEDE KAÇ KAZA MEYDANA GELDİ?

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre, Haziran ayında ülkede 39 bin 747 trafik kazası meydana geldi. Ölümlü kaza sayısı 164 olurken, yaralanmalı kaza sayısı ise 16 bin 978, maddi hasarlı kaza sayısı ise 22 bin 605 oldu. Verilere göre, kaza yerinde ölen kişi sayısı 192, yaralanan kişi sayısı ise 25 bin 276 olarak gerçekleşti. Haziran ayında meydana gelen bu kazaların 17 bin 256’sı sürücü kaynaklı sebeplerden oldu.

Editör: TE Bilisim