HDP ve DBP Van İl Örgütleri Erciş ilçesinde hayır mitingi düzenledi.

                 

Referandum çalışmaları kapsamında Erciş'te gerçekleşen hayır mitingine yüzlerce Ercişli kişi katıldı. Erciş Sebze Halinde düzenlenen mitingine HDP Van İl Eş Başkanları Yakup Ataş, Gülistan Orhan, DBP Van İl Yöneticileri, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan katıldı.

 

BOTAN: EN İYİ CEVABI 16 NİSAN’DA VERECEĞİZ

Mitingde konuşan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan Şu ifadelere yer verdi: “Erciş denildiği zaman aklımıza Zilan katliamı geliyor. Aynı zihniyet Zilan Deresi’nde 325 köyümüzü 15 bin insanımızı kadın çocuk demeden katletti. Aynı zihniyet 2017 yılıyla beraber yeniden hortlamıştır. O gün o katliamı yapanlar bugün rahmetle anılma yerine isimleri katliam ve katliamcılıkla, katillikle ve lanetle anılıyor. 4 parça Kürdistan’da katliam yaşanıyor. Bu katliamın mantığı Şengal, Kerkük, Rojava’da bu halkı bitirmek. Bu nedenle IŞID ile ittifak yapıldı. Amaç bu halkın kazanımlarını bitirmektir. Bizler bu anlayışa en iyi cevabı 16 Nisan’da hep beraber vereceğiz.”

 

KAYA: MÜCADELE VERİYORUZ

Ardından konuşan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'da yaptığı konuşmada amaçlarının huzur ve barış olduğunu söyledi. Kaya, “Tüm inanç ve mezheplerden olan 80 milyon ile sadece huzur içerisinde yaşamak toplanıyoruz. Barış taleplerimizi yinelemek için dayanışma içerisindeyiz. Bunları ortak ve birlikte onurlu bir yaşam için istiyoruz. HDP olarak insanlık projesinin gerçekleşmesi için halkımız ile mücadele veriyoruz. Bu isteklerimizin yerine gelmesi için bedel ödeyen bir halk olarak buradayız, ayaktayız. Bu ülkenin başında olan en tepedekiler ve sondakiler bu halka kin ve nefret aşılamak dışında bir şey aşılamadılar. Bu yöneticiler taciz sözleri ile nefret aktarıyor. Onların alanlarında ne TOMA nede akrep görüyoruz. Barış için toplanan halkı ise korkun salmaya çalışılıyor” diyerek baskılara tepki gösterdi.” Dedi.

 

“İNSANIMIZ CANI PAHASINA ÇALIŞIYOR”

Kaya konuşmasının devamında son olarak şunları kaydetti: "Saray’ın ehli insanlar değildir. Bizler sarayın ve saltanatın savunuculuğunu yapanları, Türkiye’nin bütün şehirlerinden ve meydanlarını doldurmak için nasıl alanları doldurmak için taşımalı sistem ile nasıl taşımalı insanlar ile doldurduklarını iyi biliriz. AKP’nin evet standartlarında çalışanların bile maaşlı ücretli çalışıyorlar. Bizim insanımız canı pahasına çalışıyor. Bizler adaletin saraylardan çıkmayacağını da çok iyi biliyoruz.”

 

Mitingi müzik dinletisi ve halaylarla son buldu. 

Editör: TE Bilisim