Halkların Demokratik Partisi (HDP), TRT’nin muhalif partilere yer vermemesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) şikayet etti.

HDP, 1-31 Ekim 2015 tarihleri arasında TRT Haber’in AK Parti dışında HDP ve diğer partilere yer vermediğine işaret ederek, YSK’nin konuyu incelemesini ve tek yanlı, taraflı programlar yaptığı için TRT’ye yaptırım uygulamasını talep etti. HDP, söz konusu başvurusunda, TRT Haber’in ilgili tarihler arasında yaptığı 42 canlı yayında AK Parti’ye bin 692 dakika yer veridiğini belirterek, “TRT tarafsız, tüm siyasi parti ve gruplara eşit mesafede durması gereken bir kamu yayıncısıdır. Bu durum başta YSK kararları olmak üzere yasal ve anayasal bir zorunluluktur. Ancak TRT söz konusu yayınlarıyla Anayasa’yı, yasayı ve YSK kararlarını açıkça ihlal etmiştir” dedi.

TRT’nin sürekli AK Parti’nin lehine yayın yaptığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “TRT Haber başta HDP olmak üzere muhalefet partilerine yönelik olarak ise olumsuz bir yayıncılık yapmaktadır. Seçim dönemi yayınları kapsamında 1-31 Ekim tarihleri arasında TRT Haber’in, AKP’yi ve hükümeti temsilen 42 konuğu canlı yayına almış olması, diğer partilerin temsilcilerine ise hiçbir şekilde yer vermemesi anayasal ve yasal açıdan tarafsız olması gerekirken tam tersine taraflı, yanlı bir yayın kuruluşuna dönüştüğünün açık göstergesidir. Kamu yayıncısı olması gereken TRT Haber kanalı, AKP’nin yayın organı statüsünde yayınlarını sürdürüyor.”

Editör: TE Bilisim