HDP ve DBP Van İl Örgütleri, Kobanî için başlatılan yardım kampanyasına ilişkin duyarlılık çağrısında bulundu. HDP Van il binasında düzenlenen ortak basın toplantısında süren yardım kampanyasına ilişkin bilgi verildi Basın toplantısına HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Fadıl Barıştıran, Rojava ve Şengal ile Yardımlaşma ve Dayanışma Koordinasyonu sözcüsü Metin Alma katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Şengal ile Yardımlaşma ve Dayanışma Koordinasyonu sözcüsü Metin Alma, Rojava’da tüm dünyaya örnek olacak yeni bir modelin inşa edildiğini söyledi. Alma, “Bir yıldır var olan bir kanton, kanton üzerinden stratejik olarak ve bütün devlet destekleriyle başlatılan bir savaş var. Çok yoğun, barbarca, vahşice katledilen insanlar, vahşice bir şehri kuşatma adı altında ve üzerinde 134 günlük çok yoğun bir savaş stratejisinin izlendiği Kobanî zaferi, Kobanî grand bütün dünya modellerine örnek olmuş. YPG’li, YPJ’li genelinde bütün yurtsever, bütün kendini insan hisseden herkesin katıldığı savaş sonrasında bir Kobanî zaferi yaşanmıştır. Bu mücadelenin kaybolmaması için, bu mücadelenin sürdürülmesi için çalışmalarımız bu yönlü sürecektir. Bütün dünyaya aslında eşitçe, kardeşçe birlikte yaşamın, kadının özgür olabileceği, çocukların kedini daha iyi hissedebileceği bir dünya modeli sunmuştur bize. Burada unutulmaması gereken ve bu kazanımın birinci ayağı şehit arkadaşlar bilanço olarak 408 şehit arkadaşımız var bunun unutulmaması gerekiyor. Düşmana, düşman zihniyetine destekçi olan bütün insanlara karşı bir unut ışığı, bir direniş sergilenmiştir Kobanî’de. Durumları açıkçası perişan haldedir. Bu açıdan biz serhat olarak bir yardım kampanyası başlattık. Şehit olan arkadaşlar dışından yaralı arkadaşlar var, harabe olan bir kent var, bu noktada bütün dünya ile çağrımız, bu harabe olan kentin yeniden inşa edilmesi, orada muhacir olan arkadaşların yeniden evlerine dönmeleri için bir yaşam inşası olması.” Sözlerine yer verdi.

Alma’nın ardından söz alan HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Kobanî’nin yeniden inşasını sağlama ve yaralarını sarma amacıyla HDP ve DBP tarafından başlatılan yardım kampanyasının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Herkesin kendi gücüne göre destek vereceği yardım kampanyasının çok güçlü bir şekilde devam ettiğini dile getiren Dilekçi, IŞİD çetelerine karşı Güney Kürdistan başta olmak üzere savaşın sürdüğüne dikkat çekti. Devam eden saldırılar karşısında Kürt halkının seferlik ruhuyla mağdur olan kardeşlerine yardım elini uzatması gerektiğini söyleyen Dilekçi şu ifadelere yer verdi: “Kobanê’nin özgürleşmesi sonucu Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından talihsiz bir açıklama geldi. Kobanê’nin inşası için Kürt halkının kendilerine muhtaç olduğunu düşünenler büyük bir yanılgı içerisindedir. Kürt halkı kendisinden başka kimseye muhtaç değildir. Rojava’nın inşası için elinden gelen her şeyi yapacaktır” şeklinde konuştu.

DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Fadıl Barıstıran'da "Kobané'yi en zor günde yalnız bırakmayan Van halkının yeniden inşa konusunda da Kobané halkını yalnız bırakmayacaktır.”


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim