DBP ve HDP İl Örgütleri yaptıkları ortak açıklamada Van halkını bugün düzenlenecek olan kitlesel yürüyüşe katılmaya çağırdı. Van’da düzenlenecek olan kitlesel basın yürüyüşüne ilişkin DBP Van İl binasında düzenlenen basın toplantısına HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, Özalp Belediye Eş Başkanı Handan Bağcı ve KJA Aktivistleri katıldı.

 

SOYKIRIM OPERASYONLARI DEVAM EDİYOR

Basın açıklamasını yapan HDP Van İl Eş  Başkanı Derya Hayva, “AKP hükümeti, 7 Haziran genel seçimlerinde HDP karşısında aldığı yenilginin ardından 13 yıl hiç dilinden düşürmediği  milli iradeyi hiç saymış ve seçim sonuçlarının faturasını halklarımıza savaş çıkartarak ödetmeye karar vermiştir. AKP’nin savaşı başlatmasının ardından son bir ay içinde sivil, gerilla, asker, polis yüzlerce insanımızı kaybettik. Bunu yeterli görmeyen AKP hükümeti 14 Nisan 2009’da başlattığı siyasi soykırım operasyonlarını da aralıksız sürdürüyor. Bir yandan HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırmak için çalışmalarını yürüten AKP hükümeti halkımızın oylarıyla seçilmiş olan Belediye Eş Başkanlarımızı da tutuklamaya devam etmektedir. Halkımızla birlikte karar alan, hizmet üreten ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren Eş Başkanlarımız hukuksuz bir şekilde tutuklanıyor. Sur, Silvan ve Hakk­ari Belediye Eş Başkanlarımızın tutuklanmasının ardından dün de Edremit Belediye Eş 10B9aşkanımız Rojbin Çetin tutuklanmıştır.” Dedi.

 

YÜRÜYÜŞE ÇAĞRI

AK Parti hükümetinin imha ve siyasi soykırım politikalarını bir kez daha kınadıklarını kaydeden Hayva, AKP’yi tutuklanan Belediye Eş Başkanlarını serbest bırakmaya ve yeniden müzakere masasına dönmeye çağırdı. Hayva, “Kadın gerillaların bedenlerini teşhir eden, cenazelerimizi günlerce sınırda bekleten, uçaklarla sivil halkın üzerine bomba yağdıran, günlerdir Silvan’a, Lice’ye, Varto’ya, Şemdinli’de katliamlar gerçekleştiren ve halklarımıza topyekun savaşı dayatan zihniyete karşı bizde alanlara çıkıyoruz. Savaşa karşı barışı savunmak için sokaklarda olacağız. Bu kapsamda Çarşamba günü saat 17.30’da Tuşba Beşyol ve İpekyolu Sebze halinden toplandıktan sonra  Büyükşehir Belediye İş Merkezi’nin önüne kadar yürüyeceğiz ve burada basın açıklaması yapacağız. Tüm Van halkını düzenleyeceğimiz kitlesel yürüyüş ve basın açıklamamıza katılmaya çağırıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim