Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van il Başkanlığı Van halkına teşekkür etti. HDP Van İl Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “Tüm zulüm ve katliamlara karşı sandığa giderek iradesini ortaya koyan Van halkını yürekten kutluyoruz”

HDP Van il Başkanlığı 1 Kasım seçimlerinde sandık başına giderek oy kullanan Van halkına teşekkür etti. Yazılı bir açıklama yayınlayan HDP açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“Türkiye, 7 Haziran’da “düşürülmüş” AKP hükümetinin, seçimlerden istediği sonucu almak için beş ay boyunca ülkede estirdiği hükümet terörü atmosferinde 1 Kasım seçimlerini gerçekleştirdi. 12 yıl boyunca elde ettiği tüm seçim başarılarından sonra ‘Milli iradeye saygı’ söylemini dilinden düşürmeyen AKP hükümeti hezimete uğradığı 7 Haziran seçimlerinden sonra bu söylemi bir kenara itmiş ve halk iradesini hiçe saymıştır. Halkın iradesini zorla gasp eden ve tanımayan AKP hükümeti Türkiye halklarını zoraki olarak tekrar seçime götürmüştür. Türkiye yine 7 Haziran’da halk iradesini tanımayan ve adeta gasp eden AKP hükümetinin tek başına iktidar olmasına karşı halklarımız demokrasi, özgürlük ve barış mücadelesini inadına sürdürecektir.”

 

‘MİNNET VE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ’

7 Haziran sonrasında hayatını kaybedenleri de anan HDP Van İl Başkanlığı açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı: “7 Haziran'dan bu yana AKP ve saray işbirliği ile gerçekleşen saldırılarda yaşamını yitiren bütün arkadaşlarımıza bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyor, kendilerine Allahtan rahmet diliyoruz. Tüm bu zulme ve katliamlara karşı sandığa giderek iradesini ortaya koyan tüm halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Seçimlerde HDP’nin başarısı için canla başla mücadele eden parti çalışanlarımızı, emekçilerimizi, kurumlarımızı, özgür basın geleneğini dirençle sürdüren arkadaşlarımızı, annelerimizi, KJA aktivistlerini, STÖ’leri ve tüm Van halkını yürekten kutluyoruz.”

Editör: TE Bilisim