ŞEHRİVAN HABER MERKEZİ

Van HDP Milletvekili Murat Sarısaç Van’daki sorunları tek tek gündeme getirerek TBMM’ye taşımaya devam ediyor. Kentin gündem olan konularını yakından takib eden Sarısaç, son dönemlerde soru önergelerini artırırken son olarak da Özalp ilçesinin sosyal medyada düşen ve çok konuşulan yol görüntülerini TBMM’ye taşıdı. Geçtiğimiz gün Van’ın otogar sorununu gündeme getirerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ ya soru önergesinde bulunan Sarısaç, vatandaşlara ve esnaflara büyük mağduriyet yaşatan Özalp ilçesinin en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi’nde yol ve kaldırım çalışmalarının bitirilmemesine değindi.

“ÇALIŞMALARIN BİTİRİLMEDİĞİ TAKDİRDE CİDDİ MAĞDURİYETLERİN YAŞANACAĞI ORTADADIR”

Özalp ilçesinin en işlek caddesinde başlatılan ve bitirilmeyen yol çalışmalarının vatandaşlara ekonomik kayıp yaşattığını belirten Sarısaç, “Van’ın Özalp ilçesinde yurttaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde, yol ve kaldırım çalışmalardan dolayı yaşanan sorunlar tarafımıza aktarılmıştır. Özellikle Özalp esnafı, ilçenin en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi’nde yol ve kaldırım çalışmalarının kısa sürede bitirilmemesinden dolayı mağdur olduklarını belirtmişlerdir. Çünkü moloz yığınları ve çukurlar yürümeyi zorlaştırırken yağmurla birlikte oluşan çamur da günlük yaşamı olumsuz etkilemektedir. Özalp’ta ticari döngünün olduğu tek caddede yol çalışmaların bitirilmemesi ekonomik kayba da neden olmaktadır. İlçenin en işlek caddesinde çalışmaların üç ay boyunca bitirilmemesinin bir cezalandırma olduğu yönünde ifadeler de söz konusudur. Yol ve kaldırım çalışmaları kısa sürede bitirilmediği takdirde her kar ve yağmur yağışında ciddi mağduriyetlerin yaşanacağı ortadadır. Bu sebeple yurttaşların ve esnafın şikâyetlerine kulak verilerek taleplerin karşılanması beklenmektedir.” Dedi

YOL VE KALDIRIM ÇALIŞMALARI NEDEN BİTİRİLMEMEKTEDİR?

Sarısaç, Bakan Soylu’ya Özalp’teki çalışmalar ile ilgili şu sözleri yöneltti:

Van ilinin Özalp ilçesinde bulunan Atatürk Caddesi’nde süren yol ve kaldırım çalışmaları neden bitirilmemektedir?

ÇALIŞMALARININ NE ZAMAN BİTİRİLMESİ ÖNGÖRÜLMEKTEDİR?

Özalp ilçesinde yol ve kaldırım çalışmalarının ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir? Özalp ilçesinde bulunan Atatürk Caddesi’nde devam eden yol ve kaldırım çalışmaları sırasında esnafın ve yurttaşların mağduriyet yaşamaması için herhangi bir tedbir alınmış mıdır? Alındıysa alınan tedbirler nelerdir?

YAPILAN YOL VE KALDIRIM ÇALIŞMALARI İÇİN AYRILAN BÜTÇE NE KADARDIR?

Özalp ilçesinde bulunan Atatürk Caddesi’nde yapılan yol ve kaldırım çalışmaları için ayrılan bütçe ne kadardır? Çalışmalar hangi kurum veya şirket tarafından ne kadar bedelle yürütülmektedir?

Editör: TE Bilisim