Van’ın Saray İlçesine bağlı Turan Mahallesi’nde maddi durumu kötü olan öğrencilere giyim yardımı yapıldı. Şükran Ayşe Altun isminde bir gönüllünün başlatmış olduğu proje kapsamında Turan İlköğretim Okulu öğrencilerine ayakkabı ve mont dağıtıldı. Hediyelerini alan çocukların gözlerindeki sevinç görülmeye değerdi.

 

Van’ın Saray İlçesinde İran Sınırına sıfır noktasındaki Mahallelerden bir tanesi olan Turan Mahallesinde maddi durumu kötü olan çocuklara Türkiye’nin farklı noktalarından giyim desteği geldi. Köy öğretmeni Suat Akçiçek ve yardım gönüllüsü Şükran Ayşe Altun’un sosyal medya üzerinden başlattığı yardım kampanyası kısa sürede büyük ses getirdi. Türkiye’nin farklı noktalarından kendilerine ulaşan hayırseverler Mahalledeki çocuklara mont, ayakkabı gibi giyim desteği yaptı. Sosyal medya üzerinden kendilerine ulaşan hayırseverler posta yoluyla topladıkları yardımı köye ulaştırdı. Turan Mahallesi’nin çocukları yapılan yardım karşısında sevinçlerini gizlemezken, hayırseverlere teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

 

AKÇİÇEK: ONLARLA BİRLİKTE ÇOK MUTLU OLUYORUZ

Yapılan yardım sonrası gazetenize konuşan Turan İlköğretim Okulu Müdürü Suat Akçiçek, yaklaşık 5 yıldır köylerde öğretmenlik yaptığını dile getirerek, “2 yıldır da bu köyde öğretmenlik yapıyorum. Birinci dönemden bu yana bir kampanya başlattık. Yaklaşık 3 aydır bu kampanyayla uğraşıyoruz. Bu sizinle birlikte gelen üçüncü yardımımız. Dağıttık az önce. Daha bu çocuklar gibi onlarca, yüzlerce ve binlerce mağdur çocuk var bu bölgede. Batıdan doğuya sıcak sevgilerini gönderen vatandaşlarımıza, duyarlı velilerimizin ve meslektaşlarımızın adına buradan çok teşekkür ediyorum. Rabbim böyle insanları çocuklarımızın başından eksik etmesin sıcak sevgilerini yolladıkları için. Bir tebessüm bile olsa yarattıkları için sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum. Bu mutluluğu çocuklarımızın gözlerinde gördükten sonra bizde onlarla birlikte çok mutlu oluyoruz.” Diye belirtti.

 

KÖY ÖĞRETMENİNDEN ÇAĞRI

Bölgenin şartlarının çetin geçmesinden dolayı sıkıntılı olduğuna dikkat çeken Akçiçek, en büyük sıkıntılarının okulun durumu olduğunu söyledi. Akçiçek, “İnşallah köy muhtarımızın verdiği dilekçelere karşılık verilir ve biran önce güzel bir okul yapılır. Lojmanlarımız kötü umarım lojmanlarda yapılır. Daha güzel bir okul daha sağlıklı bir eğitim demektir. Çünkü bu şartlarda sağlıklı bir eğitim verilmiyor. Lojman sıkıntısı yaşıyoruz. Ortam iyi olmadığı için kadrolu köye öğretmende gelmiyor haliyle. Duyarlı büyüklerimiz inşallah sesimizi duyar ve buna bir çare bulurlar. Zaten söz vermişler. Dilerim biran önce yaz ayında güzel bir okul, güzel bir lojman yapılır ve çocuklarımız daha sağlıklı bir ortamda eğitim görürler.” Dedi.

 

YENİ BİR OKUL İSTEĞİ

Tek amaçlarının ve tek umutlarının okulun yeniden ayağa kaldırılması gerektiğinin altını çizen Akçiçek, “Biz kendimizde bu bölgenin insanıyız. Buranın çocuklarının gözlerinde bir tebessümde olsa yaratırsak ne mutlu bize. Bu kampanyaya sebep olan arkadaşımız Ayşe Hanıma çok teşekkür ederim. İnşallah daha da güzel işlere imza atacağız. Bu yardımların devamı da gelecek inşallah.” Şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE’NİN FARKLI NOKTALARINDAN YARDIM YAPILDI

Kampanyayı başlatan bir diğer isim olan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Şükran Ayşe Altun ise yaptığı açıklamada, dönem başından bu yana Turan İlköğretim okulu öğretmeni Suat Akçiçek’le birlikte köy çocuklarına yönelik başlattıkları yardım kampanyasında kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. Altun, “Köy okullarına yardım projesi, kardeşine yardım et projesi, çocuklar üşümesin kampanyası ve Türkiye’nin daha birçok noktasından bize ulaşan hayırseverlere ve vatandaşlara teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

ALTUN: TEK GAYEMİZ ÇOCUKLARIMIZIN OKUYABİLMESİ

Doğuda zor şartlar altında okuyan onlarca çocuğun olduğuna dikkat çeken Altun, “Köy çocuklarımız devletten, milli eğitim müdürlüğünden destek alıyorlar ancak onlarca okulumuza ulaşmakta imkân kısıtlığı yaşanıyor. Turan İlköğretim Okulu öğretmenleri ve ben gönüllü olarak çocuklara yardım etmek istedik. Tek gayemiz çocuklarımızın okuyabilmesi. Çocuklarımızın okumaya ihtiyacı var. Okumayan, eğitimsiz tek çocuğumuz kalmasın istiyoruz. Bu haberle birlikte gönüllü olarak yardımda bulunmak isteyenlere de ulaşmayı hedefliyoruz. Batıdan Doğuya sıcak bir sevgi selinin oluşmasını hedefliyoruz.” Diye belirtti.

 

“EĞİTİMSİZ BÜYÜYEN ÇOCUK DAĞA ÇIKAR BOMBACI OLUR”

Altun, çocukların geleceğinin daha sağlıklı olmasının kendilerinin elinde olduğuna vurgu yaparak, “Sahipsiz, eğitimsiz, ilimsiz büyüyen bir çocuğun gelecekteki yeri bellidir. Ya köprü altında mekân kurar, ya dağa çıkar bombacı olur ya da sokak çocuğu olur. Çocuklarımızın gelecekteki mekânları üniversiteler, fakülteler olmalı. Tertemiz büyüyen çocuklarımız kirli bir geleceğe adım atmamalıdır. Hepimizde biliyoruz ki parlak bir gelecek parlak büyüyen çocuklardan ibarettir. Zorluklar içinde eğitim alan çocuklarımıza hep beraber destek verelim, daha çok çocuğa ulaşalım. Kardeşinin salını karşıya geçirmeye yardım et, göreceksin ki sende karşıdasın.” Dedi.


ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim