Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında İpekyolu Belediyesi tarafından Selim Bey Mahallesinde düzenlenen iftar ve konser etkinliğine çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İpekyolu Belediyesi ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Selim Bey Mahallesi Dabbeoğlu sokakta iftar ve halk konseri düzenledi. Etkinliğe HDP İl Eşbaşkanı Gülistan Orhan, İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Halis Çakır, DBP’li yöneticiler, Selim Bey Mahalle Meclisi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ekinlik öncesi halka kısa bir konuşma yapan Çakır, herkesin mübarek ramazan ayını kutladı. Çakır şu ifadelere yer verdi: “İslam coğrafyasında en çok ihtiyaç duyduğumuz kardeşlik, hoş görü ve barışın gelmesini dilerim Allah’tan. Belediye olarak düzenlediğimiz bu etkinliklerle azda olsa halkımıza bir nefes aldırmak için çabalıyoruz. Değerli halkımızın da bildiği gibi 1 yılı gerisinde bıraktığı yoğun bir çatışmalı bir süreçten geçtik. Kürt halkına kin ve düşmanlık besleyenler sürekli halkımızı bir has havasında tutarak, psikolojik bir savaş yürütmektedir. Mücadele tarihimizde olduğu gibi bizim has tutmaktan çok mücadeleyi yükseltmeye moralimizi yüksek tutulmaya ihtiyacımız var.”

 

MKM Van tiyatro sanatçıları hazırladıkları skeçle, sağlık alanının ticarileşmesini ve yaşanan eksikleri mizahi bir dille sergilendi. Daha sonra sanatçı Xezal, Fikret Goyi ve MKM Van korosunu sahneye çıkarak, şarkılarını seslendirdi. 

Editör: TE Bilisim