Hak İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Van Şubesi, Bitlis’in Ahlat ilçesi Ovacık Belde Belediyesi ile toplu iş sözleşmesi imzaladı.

 

Belediyede gerçekleşen imza törenine Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, Ovacık Belediye Başkan Vekili Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Yazı İşleri Müdürü Seyfettin Gündoğan katıldı. Ovakışla Belediye Başkan Vekili Bülent Tekbıyıkoğlu ile Hizmet-İş Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu arasında imzalanan protokol ile belediye personeli maaşlarında ve sosyal haklarında iyileştirme yapıldı.

İmza töreninin ardından bir açıklamada bulunan Başkan Vekili Bülent Tekbıyıkoğlu, çalışanların özellikle sosyal haklarında ciddi problemler olduğunu belirterek, "Evlenen işçilerimize evlenme yardımı adı altında 100 TL, cenaze yardımı olarak da yine daha önceleri 135 TL veriliyordu. Biz bunları 500 TL’ye çıkarttık. Yine bayram öncesi harçlık olarak işçilere 100 TL katkıda bulunuluyordu, biz onu Ramazan Bayramı için bu yıl 200, Kurban Bayramı için de 300 TL olarak belirledik. Yine her yıl bu katkıya 50 TL daha eklenecek” dedi.

 

Çalışanın alın teri kurumadan hakkının verilmesi gerektiğini vurgulayan Tekbıyıkoğlu, “Bu çocukluğumdan beri büyüklerim tarafından öğütlenirdi. Benim için adalet çok önemlidir. İşçilerimizin alın terinin karşılığını vermek zorundayız. Bu kapsamda yapılan sözleşmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu ise, iki yıl geçerli olacak olan sözleşmenin birinci yılı için yüzde 20, ikinci yılı için de devlet memurlarına endeksli yapıldığını belirterek, “İşçileri memnun eden ve bölgede gerçekleşen en güzel sözleşmelerden biri oldu. Amacımız, işçilerimizin günümüz ekonomik şartlarına uygun maaş almalarını sağlamaktır. Özellikle belediye işçileri, doğumdan ölüme kadar hizmet veren ve aldıkları her kuruşu hak eden kesimdir. Ben sözleşmenin tüm işçilerimize hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim