ŞEHRİVAN HABER

HÜDA Par Van Başkanlığı uzun yıllardır çözülemeyen Çevre yolu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

HÜDA Par Van İl Başkanlığından yapılan açıklamada, “Çevre yolu yapılacak mı, yapılmayacak mı, yapılacaksa ne zaman yapılacak?” sorularına dikkat çekildi. Açıklamanın devamında, “Bu tartışmalar sürerken, hali hazırda bu amaçla atılmış ciddi bir adım bulunmamakla beraber, masa başı imar planlamaları, çevre yolu civarında arsaları bulunan insanları ciddi anlamda mağdur etmektedir.” Denildi.

“KİMSENİN MAĞDUR OLMAYACAĞI BİR PLANLAMA YAPILMALIDIR”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Çevre yolu kamulaştırma yapılmaksızın evrak üzerinde 18. Madde ile bitirilmek istenmektedir.18. madde uygulaması da yapılırken hak ve adaletle bağdaşmayan, mülkiyet hakkına aykırı planlamalar yapılmaktadır. Hak sahiplerinin haklarının teslim edilme anlayışı yerine insanların birbirlerine ortak kılınması yoluna gidilmektedir. Elindeki arsasına yapılan planlama ile bir başkasının ortak olduğunu gören vatandaşlarımız arasında husumetlere yol açan bu ucube planlamadan bir an önce vaz geçilmelidir. Masa başı planlama ile değil, yerinde görerek kimsenin mağdur olmayacağı bir planlama yapılmalıdır.”

“ÇÖZÜMSÜZ ARSA ORTAKLIKLARI OLUŞACAKTIR”

Yetkililerin sorumluluk alması gerektiği vurgulanan açıklamada, “Bu anlamada yetkilileri sorumluluk almaya ve bir türlü yapılamayan bu çevre yolunun insanların bir birine ortak kılınarak planlanmasının yapılmasından vaz geçmeye yönelik çalışmalar yapmaya çağırıyoruz. Yapılaması gereken adil ve hakkaniyete uygun kamulaştırma sureti ile çevre yolunun yapılmasıdır. Ortaklığa dayalı planın tek faydası devlet bütçesinden harcama yapılmamasıdır. Anca öte taraftan bu yolun yakının da bile olmayan bir vatandaşın arsasına çevre yolunun yakınında bulunan bir başka vatandaşın ortak edilmesi ciddi rahatsızlıklara sebebiyet vermektedir. Aynı zaman da ileriye yönelik imar planı ve şehircilik açısından da çözümsüz arsa ortaklıkları oluşacaktır.” İfadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim