Kocaeli’nin Derince Belediyesi 20 Mayıs Cuma akşamı Aynur Doğan’ı Derincelilerle buluşturmaya hazırlanıyordu. Derince sahilinde bulunan Açıkhava’da gerçekleşecek konserin pazar günü belediye tarafından iptal edilmesi Türkiye gündeminde büyük yankı yaratırken, Hüseyin Çelik de sosyal medya hesaplarından olayı yorumladı. 

ÇELİK’TEN SANATÇI AYNUR DOĞAN PAYLAŞIMI! 

Hüseyin Çelik, sosyal medya hesaplarından şu paylaşımda bulundu: “Dolmabahçe Buluşmaları kapsamında, 20 Şubat 2010’da davet ettiğimiz ses sanatçıları arasında Aynur Doğan da vardı. O gün isimleri PKK ile birlikte anılan sanatçıları davet etmemiştik. Sayın Cumhurbaşkanı toplantıda bütün sanatçılara olduğu gibi Doğan’a da iltifat etti. 2010 yılında İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olması hasebiyle Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen konserde Aynur Doğan, Kürtçe “Ahmedo Roni” şarkısını söyleyince hazır bulunan Sayın Cumhurbaşkanı bir hayli duygulanmış ve Aynur’un performansını takdir etmişti.” 

“AYNUR DOĞAN BU TOPRAKLARIN BİR ÇIĞLIĞIDIR”

Çelik, paylaşımlarını şu şekilde sürdürdü: “Derince Belediyesi’nin Aynur Doğan’a reva gördüğü muameleyi ve ardından bizim mahallenin Aynur Doğan’ı linç girişimlerini çok yanlış buluyor ve kınıyorum. Birileri beğenir, birileri beğenmez ama Aynur Doğan bu toprakların bir çığlığıdır. Karadeniz Türküsü “Ahmedum” ile “Ahmedo Roni”yi birlikte dinlemeyi deneyelim. İkisinin de bizim ağıtlarımız olduğunu hissederiz.  Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşırlar. Musiki gönlün dilidir, lütfen bunun üzerinden de kavga edilmesin.”

Editör: TE Bilisim