Çip krizinin kasıp kavurduğu otomobil sektöründe fiyatlar el yakmaya devam ediyor. Yaşanan çip krizinden dolayı fiyat güncellemesine giden dünya markaları zamlı fiyatlarını yayınlarken, Güney Kore menşei Hyundai ise mini aracı Casper Van'ı piyasaya sürdü. Fiyatı ile dikkatleri üzerine çeken mini Casper Van SUV meraklılarının da yüzünü güldürecek. İşte piyasanın tozunu alacak Hyundai Casper Van özellikleri.

HAYALET MODEL PİYASAYA ÇIKTI

Türkiye'de en çok tercih edilen otomobil markaları arasında yer alan Hyundai, sıfır araçların yanı sıra ikinci el otomobil satışında da zirveyi kimseye bırakmıyor. İzlediği fiyat politikası ise son dönemlerde kendinden sıkça söz ettiren Hyundai, mini otomobili Casper Van ile araç severlerin karşısına çıktı. Son dönemlerde yaşanan çip krizi ve dolar kurunda yaşanan dalgalanmadan dolayı fiyat tazeleyen otomobil markaları araç alacakların cebini de zorlamaya başladı. Sıfır araç hayalini erteleyen vatandaş ikinci el araçlara yöneldi. Hyundai ise yeni çıkardığı mini aracı piyasanın altında bir fiyatla Güney Kore'de piyasaya sürdü. Küçük yapısının yanı sıra rahat kullanımı ile de dikkatleri üzerine çeken Hyundai Casper Van, gündelik vasıta kullanmak isteyenler içinde uygun. Hem kaliteli hem ucuz yapısıyla araç severlerin uğrak modeli olacağa benzeyen Hyundai Casper Van, teknik özellikleriyle de normal standartlardaki modellerle yarışabilir.

HYUNDAİ CASPER VAN ÖZELLİKLERİ

SUV meraklıları için dizayn edilen bu aracın özellikleri ise şöyle; 1.0 litre üç silindirli atmosferik motora sahip olan Hyundai Casper Van,75 beygir güç ve 95 Nm tork üreten bu motor yeterli gelmezse, 100 beygir güç ve 172 Nm tork üreten 1.0 litre üç silindirli turbo ünite de listede. Sunduğu iki seçenekle 4 ileri otomatik şanzıman ve ön taraftan çekişe sahip. 3595 mm uzunluğa sahip olan Hyundai Casper Van modelin arka tarafında yeterli alanı bulunmamakta. Bundan dolayı Casper Van'da kargo bölümü oluşturmak için arka koltuklar lisede bulunmuyor. Koltukların çıkarılmasıyla ise 940 litre kargo alanı elde edilmiş. Ön ve arka koltuklar arasına koruyucu kafes yerleştirilen model de camlarda ise metal çubuklar kullanılmış. Özellikleri bakımından cazip gelen Hyundai Casper Van'ın fiyatı da cazip. Türkiye'de henüz satışı yapılmayan Hyundai Casper Van'ın Güncel dolar kuruna göre 11.400 dolar yani 174 bin lira.

Editör: TE Bilisim