ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ-MEHMET ALİ EKİNCİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'da toplu açılış törenine katıldı. Toplu açılış törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katıldı. Toplu açılış öncesi Beşyol Meydanı’nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, binlerce insanın yol boyunca Cumhurbaşkanı'nı karşılamaya geldiğine tanıklık ettiğini söyledi.

SOYLU: GÜNEŞİ GİBİ PIRIL PIRIL PARLAYAN VANLILARIN KARŞISINDAYIZ, ALLAH’A HAMD OLSUN

Türkiye'nin diz çökertilmek istenmesine karşı bu ülkenin birlik ve beraberliğinin, kardeşliğinin bozulmasına karşı milletin her zaman dik durduğunu belirten Soylu, sözlerine şöyle başladı: “Allah’a şükürler olsun. Güneşi gibi pırıl pırıl parlayan Vanlıların karşısındayız. Allah’a hamd olsun. Yüreğiyle, sevgisiyle, dostluğuyla, kardeşliğiyle bütün coğrafyamıza güç veren Vanlı hemşehrilerimizin karşısındayız. Allah’ımıza hamd olsun. Buraya gelirken havalimanından caddeler boyu, binlerce insanın Cumhurbaşkanımızı karşılamak için yollarda beklediğini gördük. Allah’ımıza hamd olsun. Kıymetli Vanlı hemşehrilerim, kıymetli gençler, kıymetli hanımefendiler, Van’ın kıymetli büyükleri, ağabeylerimiz sizinle gurur duyuyoruz. Siz bütün saldırılara karşı, Türkiye’yi diz çökertmek istenilmesine karşı bu ülkenin birlik ve beraberliğinin, kardeşliğinin bozulmasının istenilmesine karşı Van olarak dik durdunuz. Biz sizinle gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz.”

“YARIN BUGÜNDEN DAHA İYİ OLACAK”

Yarınların bugünden daha iyi olacağını belirten Soylu, “Hiç endişe etmeyin. Bundan 2,4,6,8,10 yıl önce her gün bir adım attığımızda bir öncekinden daha iyiydi. Şimdi bugün dünden daha iyi. Yarın bugünden daha iyi olacak. Hiç endişe etmeyin. Elbette dünyanın da karşı karşıya kaldığı dertler ve sıkıntılardan biz de payımıza düşeni alıyoruz ama güveninizi istiyoruz. Güçlü bir liderimiz, tecrübesiyle, bilgisiyle bugüne kadar dünyaya insanlığı ve kardeşliği anlatan etrafımızdaki çember, ateş çemberi iken Türkiye’yi oradan çekip çıkaran bir liderimizle yol yürüyoruz. 2023, yani Cumhuriyetin 100. yılında hep birlikte öyle bir güçlü adım atacağız ki sadece 780 bin kilometrekarenin, sadece 86 milyonun umudu değil etrafımızdaki coğrafyanın, mazlumların, mağdurların umudu haline gelen bir Türkiye olacak” dedi.

SOYLU: KÜRT'ÜNÜN DE, TÜRK'ÜNÜN DE, ÇERKEZ'İNİN DE KARDEŞ OLDUĞU BİR TÜRKİYE VAR

Soylu, ‘Kürt'ünün de, Türk'ünün de, Çerkez'inin de kardeş olduğu bir Türkiye var’ diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Bugün terörle ilgili mücadelemizde geldiğimiz noktada size mahcup değiliz. Burada anneler var, 'Çocuklarım ne olacak' diye endişe etmiyorlar. Mühendis, mimar, doktor, hemşire oluyorlar. Çocuklarımızı dağa göndermek isteyenlere müsaade etmiyoruz çünkü onlar okula gidecekler, onlar memleketine güç ve kuvvet verecekler. Çok daha güzel günler bizi bekliyor. Aynen şu dünyanın hiçbir yerinde olmayan Van’ın güneşi gibi pırıl pırıl günler bizi bekliyor. Biz sizin emrinize amadeyiz. Bu ülkede Tayyip Erdoğan’ın yönettiği ülkede kimsenin ötekileştirilmediği bir ülke var. Patlasınlar, çatlasınlar. Kürt'ünün de, Türk'ünün de, Çerkez'inin de kardeş olduğu bir Türkiye var. Kimsenin ötekileştirilmediği bir Türkiye var. Bu ülkede Alevi'sinin de, Sünni’sinin de, herkesin bir arada olduğu ve kardeş olduğu bir Türkiye var. Bu kolay olmadı, bu sizle beraber oldu. Bu zor bir meseleydi. Terörü bitirmek, milletin arasındaki muhabbeti arttırmak zor bir meseleydi. Hem dışarıdan hem de içeriden Türkiye’yi zorlamaya çalışanlara karşı zor bir meseleydi. Düşüncelerimizi, fikirlerimizi istismar etmeye çalışanlara karşı zor bir meseleydi. Bunu siz değiştirdiniz. Tayyip Erdoğan iradesiyle beraber bu büyük millet değiştirdi.”

“50 GRAMLIK OY PUSULASIYLA DEĞİŞTİRDİNİZ”

Milli iradeyle ve demokrasiyle terörün yenildiğini kaydeden Soylu, “Terörü neyle yendiniz biliyor musunuz? Bu ülkede Van'da, Hakkari'de, Diyarbakır'da saat 4'ten sonra sokağa çıkılmayan bu kaderi neyle değiştirdiniz biliyor musunuz? Birilerinin gelip esnaftan haraç almasının sona erdirilmesini neyle değiştirdiniz biliyor musunuz? Çocuklarınızın, annelerinin dizinin dibinden dağa götürülmesini neyle değiştirdiniz biliyor musunuz? Siz yaptınız, siz gerçekleştirdiniz. Bizi beğenmeyenlere karşı siz yaptınız, 'Biz Amerika'yız, Avrupa'yız silahı veririz, her şeyi yaparız.' diyenlere karşı siz yaptınız. Sadece ve sadece 50 gramlık oy pusulasıyla değiştirdiniz, milli iradeyle, demokrasiyle değiştirdiniz” şeklinde konuştu.

SOYLU: BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE'YE HAZIR MISINIZ?

Soylu, “Şimdi 2023’e Van, emrine amade olmaktan onur duyduğumuz Van. Size söylüyorum. 2023’e hazır mısınız? 2023 akşamı, bugün Avrupa'dan, Amerika'dan Türkiye'ye caka satanlar. 'Biz zenginiz, istediğimizi Suriye'de, istediğimizi Irak'ta, istediğimizi etrafımızdaki coğrafyada yaparız' diyenler siz o 50 gramlık oy pusulasını 2023 akşamı iradenizle kullanacaksınız, o devletlerin liderleri Tayyip Erdoğan'ın önünde sıraya girecek, sıraya. Buna hazır mısınız? Büyük Türkiye'ye, güçlü Türkiye'ye hazır mısınız” diye aktardı.

“VAN’DA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

Van’da yapacak çok iş olduğunu dile getiren Soylu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bize itimat edin, bize güvenin, biz sizin kardeşiniz. Size yanlış yapmayız, size yanlış yapana müsaade etmeyiz, emrinize amadeyiz. Şimdi yapacak çok işimiz var. Van'da yapacak çok işimiz var. Türkiye'de yapacak çok işimiz var. Buradan söylüyorum; Van'a, Diyarbakır'a nasıl huzur getirmişsek, Allah şahidimiz bu coğrafyada Bağdat'a da, Şam'a da, etrafımızdaki coğrafyaya da huzuru, kardeşliği biz getireceğiz. Van, senin yapacak çok işin var. Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı çok işi var. 2023’te bunları sandığa gömmeye hazır mısınız? Allah bizi size mahcup etmesin. Allah bizi Van’ın kadınlarına, Van’ın gençlerine, ellerini öpmekten onur duyduğumuz Van’ın büyüklerine, Van’ımızın gelecek nesillerine mahcup etmesin.”

Editör: TE Bilisim