ÖTV indirim beklentisiyle araba almak isteyenler beklemeye geçti. Öte yandan gelen yeni düzenleme ile otomobil fiyatları düşecek mi? soruları gündemden düşmezken, araba almak isteyen herkes ikinci el otomobilleri araştırmaya başladı. Bununla beraber araba alacaklara ilgilendiren önemli veriler geldi.Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında, satışlar temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 45 azalırken, fiyatlarda ise yüzde 5 ila 10 arasında gerileme kaydedildi.

ARAÇ ALACAKLAR BEKLE-GÖR MODUNA GEÇTİ

Sosyal medyada da sık sık yer alan otomobilde fahiş fiyatlar için vatandaşların yaptıkları paylaşımlarda ise internet sitesinde favorilere alınan ilanların tek tek düşüşe geçtiği yer aldı. Paylaşımlarda, "Favorilere aldığım bütün ilanlar gün gün düşüyor. Sabredin ve bir süre daha araç almayın. Pişman olmazsınız..." gibi ifadeler yer aldı.

ARAÇ SATIŞLARI YÜZDE 45 ORANINDA DÜŞÜŞ

Türkiye ikinci el online araç pazarında geçen ay Volkswagen en çok tercih edilen marka olurken, model bazında binekte en çok Passat, hafif ticaride ise Doblo satıldı.

Indicata'nın ikinci el online pazar raporundan derlediği verilere göre, Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında geçen ay 102 bin 806 adet (ilandan tamamen kaldırılan araçlar satılmış kabul edildiğinde) satış gerçekleşti.

Satışlarda haziran ayına kıyasla yüzde 45, geçen yılın temmuz ayına kıyasla yüzde 29 ve son 3 yılın ortalamasına bakıldığında ise yüzde 41 azalış kaydedildi.

Editör: TE Bilisim