Bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak üzere Kastamonu'ya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah kahvaltısında bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada İmamoğlu'na cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili dikkat çeken bir soru soruldu.

"BENİM A, B, C PLANIM YOK"

"Seçim takvimi yayınlandı, 6'lı masa ne zaman aday açıklayacak? İsminiz açıklanmazsa B planınız var mı?" sorusuna yanıt veren İmamoğlu, "Altılı masanın adayının ne zaman olacağı kavramı tümünden tabii oraya ait. Ama şunu söyleyebilirim, zamanı geldiğinde zaten açıklanacaktır. Bana ait değil. Benim A planım, B planım, C planım diye bir şeyim yok. Tüm planlar altılı masada toplanmış, orada tartışılıyor. Biz de o sürecin bir parçasıyız. Dolayısıyla hem en doğru karar hem en doğru zamanda verilecektir. Kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

"İKTİDARA GELİP SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ"

İmamoğlu'nun ziyaretlerine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise, "Şu anda olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Gittiğimiz yerlerde de vatandaşlarımız içinde bulunduğu durumu, bütün sıkıntılarını ve sorunlarını bizlere aktarıyor. İnşallah önümüzdeki süreçte yapılacak ilk seçimde iktidara gelip bu sorunları çözme iradesindeyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Editör: TE Bilisim