İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi heyeti düzenlemiş oldukları yerel gazete ve televizyonlar ziyaretleri kapsamında gazetemizi de ziyaret ederek gazetemiz yazı işleri müdürü ile bir araya geldi.

 

Son zamanlarda yaşanan çatışmalı süreç, bölgede yaşanan ölümler ve sıkıntılı günlerden dolayı yoğun bir gündem geçiren İnsan Hakları Derneği bu sıkıntılı süreç arasında yoğun gündemi takip eden basın mensuplarını ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi. 6 gazete ve yerelde bulunan 2 televizyonu ziyaret eden İHD heyeti bu kapsamda gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Yunus Emre Aykaç’la bir araya geldi.

 

Yaşanan olumsuz olaylar ve sıkıntılı süreçlerden en doğru, güvenilir haberlerin basının verdiğini dile getiren İHD Van Şube Başkanı Murat Melet, gazetecilerin de tüm kesimler gibi bu süreçten dolayı zarar gördüğünü söyledi. Melet, Yaşanan olumsuzluklardan dolayı sıkıntı yaşana gazetecilerin her zaman yanında olduklarını ve insan hakları savunucuları olarak herkesin hakkını savunmakla hükümlü olduklarına dikkat çekti.

 

Gerçekleştirilen ziyaretten dolayı mutlu olduklarını ifade eden gazetemizin Yazı İşleri Müdür Yunus Emre Aykaç, yaşanan en ufak olumsuzluktan etkilendiklerini ve bu yüzden gazeteciler için daha duyarlı olunması gerektiğini dile getirdi. Gerçekleştirilen ziyaret İHD heyetinin gazetemize hediye ettiği İnsan Hakları Evrensel beyannamesi tablosu ile sona erdi.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖMER ALTINAL

Editör: TE Bilisim