Van İl Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı balosu programı düzenlendi. Baloda konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, “Söyleyeceği kırıcı bir sözle yüz ekşitmesi yapması, bütün hizmetleri boşa çıkarabilir. Onun için bu konuda hem çalışanlarımıza, hem hekimlerimize, hem meslek içerisinde, hem de hekimlik yaptığı süre içerisinde eğitimler verilmedir. İnsana yapılan her hizmet kutsaldır.” Sözlerine yer verdi.

 

Van İl Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Double Tree By Hilton Van Otelde 14 Mart Tıp Bayramı balosu düzenlendi. 14 Mart Tıp Bayramı balosu programına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, başbakan Başdanışmanı Adnan İnanç, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Kurum Amirleri Sağlık Çalışanları ve aileleri katıldı.

 

Sinevizyon filminin izletilmesinin ardında kürsüye çıkan Van valisi İbrahim Taşyapan, bütün sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutladı. Tıp Bayramı ve Yılın Doktorları Ödül Töreni’nde konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, doktorlara tavsiyelerde bulunarak, insana yapılan her hizmetin kutsal olduğunu ve doktorlara, hastalara karşı güler yüzlü olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

 

 

“İNSANI ANLAMADAN HEKİMLİK MESLEĞİ YAPILAMAZ”

Taşyapan, insanı anlamadan hekimlik mesleğinin yapılamayacağını belirterek, “Geçmiş yıllardan bugüne büyük mesafeler katlettik. Sağlık alanında dallar, yardımcı hizmetler çoğalırken, yüzlerce branş oluştu. Dolayısıyla geldiğimiz zamanlarda birçok ana branş insanların hizmetine girdi. Sağlık çalışanları ve uzman hekimlerimizle konuştuğumuzda tıbbın çok da ileriye gitmediğini söylüyorlar. Demek ki alınacak çok mesafe var. Çünkü insan değerli bir varlık, karmaşık bir varlık, onu çözmek ve tedavi etmek, sıkıntılarına çözüm üretebilmek kolay bir şey değildir. Dolayısıyla insanı anlamadan hekimlik mesleği yapılamaz.” Dedi.

 

 

“İNSANA YAPILAN HER HİZMET KUTSALDIR”

Konuşmasında sağlık çalışanlarına ve hekimlere; hastalara karşı güler yüzlü, şefkatli ve merhametli olma konusunda tavsiyelerde bulunan Taşyapan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün sağlık tesisleriyle ülkemiz çok önemli yerlere geldi. Bizler ne kadar güzel binalar yaparsak yapalım içindeki hizmetin kalitesini artıramadığımız sürece, insanlarımızı memnun edemeyiz. Doktorun kalitesi kadar onun güler yüzlülüğü, şefkatliyi, merhametli de önemlidir. Söyleyeceği kırıcı bir sözle yüz ekşitmesi yapması, bütün hizmetleri boşa çıkarabilir. Onun için bu konuda hem çalışanlarımıza, hem hekimlerimize, hem meslek içerisinde, hem de hekimlik yaptığı süre içerisinde eğitimler verilmedir. İnsana yapılan her hizmet kutsaldır. Eğitim hizmeti, sağlık hizmeti, ulaşım hizmetleri de öyledir. İnsanların hastalıklı olduğu zamanlar onların en acılı oldukları zamanlardır ve sizlerden daha çok şey bekledikleri zamanlardır, sizlerde fedakârlık edip onların duygusal zamanlarında onlara güler yüzünüzü esirgemeyin diyorum.”

 

Tören, yılın hekimlerine plaket taktimi sonrası günün anlam ve önemi için pasta kesildi program sonrası halaylar çekilerek son buldu.

 

Editör: TE Bilisim