ŞEHRİVAN HABER- İpekyolu Belediyesi ilk meclis toplantısı Başkan Azim Yacan başkanlığında gerçekleştirildi. Gerçekleşen yerel seçimlerden sonra düzenlenen ilk toplantıya Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) den seçilen meclis üyeleri katıldı.

Belediye Meclis salonunda başlayan toplantıda İpekyolu Belediyesi Başkanı Azim Yacan, yaptığı açılış konuşmasında, ilk meclis toplantısının demokratik bir geleceğe vesile olmasını diledi. Yacan, “Yaşanan adaletsizlik ve anti demokratik uygulamaların son bulmasını temenni ediyorum. Ne yazık ki eşit ve adil bir seçim sürecini yaşamadık. Ve devamında, 17 gün sonra mazbatamız verildi. Temennimiz oydu ki demokrasinin gereği ilk gün mazbatamızı alarak, halkımıza hizmete başlamaktı. Geçte olsa beraber ilçemiz için hizmette sunmak için ilk meclis toplantısında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Umudumuz o dur ki bu toplantı yaşanan yetersizlikler, adaletsizlikler ve anti demokratik yaklaşımların son bulduğu, en temel hak olan seçme seçilme hakkının daha demokratik temel de oturduğu bir geleceğe umut olsun. Vesile olsun.” Diye konuştu.

Yacan, konuşmasının devamında ülkemizin barış ve demokrasiye ihtiyaç duyulan bir süreçten geçtiğini belirterek, “Ülkemizin toplumsal barışa ihtiyacı var. Ülkemizin demokrasiye ihtiyacı var, adalete ihtiyacı var, kalkınmaya ihtiyacı var. Dünya ülkeleri içinde daha onurlu, daha başı dik bir şekilde durabileceğimiz bir duruma ihtiyacı var. Umudumuz odur ki bu seçimler ve bundan sonra ortaya çıkan irade buna bir vesile olsun. Meclisimizi bu şekilde açıyoruz. Arkadaşlar tekrar hoş geldiniz sefalar getirdiniz.” Şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasından sonra toplantının gündem maddelerine geçildi.

Yoklamanın ardından şu gündem maddeleri görüşülüp karara bağlandı: “Başkanlık divani ve Organların seçimi,

İhtisas komisyonlarının seçimi,

Daimi encümen seçimi ve daimi encümen ataması,

Kayyım atanmasından sonra görev yetkileri alınan başkanlık makamının tekrar görev yetkilerini iadesine karar verildi.

Belediye bütçesinin ve kamu yararının zararına olabilecek işlem ve tasarrufların tespiti ve ilgili idari ve adli işlemlerin yapılması hususunda gerekli kararların görüşülmesi.

Belediye Kanununun ilgili maddesi gereceği Belediye Başkan ve meclis üyelerinin huzur haklarının ödeneği hususu.”

Görüşülen gündem maddelerin den sonra meclis toplantısı sona erdi.

Editör: TE Bilisim