KOVİD-19 HİZMETİ VEREN HASTANEDE TADİLAT, BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
Bir dönem Özel İstanbul Hastanesi olarak faaliyet veren, daha sonra Van İl Sağlık Müdürlüğü’ne devredilen SBÜ Van Eğitim Ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Binası’nda tadilat başlatıldı. Bakım ve onarım çalışması ile yeniden revize edilecek hastane tamamlandığında daha kapsalmı bir şeklide hizmet verecek.

Van İl Sağlık Müdürü Prof Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Van’da 2016 yılında kayyum atandıktan sonra 6 ay kapalı tutulan Özel İstanbul Hastanesi, olarak bilinen ve daha sonra SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Binası’na dönüştürülmüştü; Yaklaşık 4 yıldır Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Binası olarak kullanılan hastanede tadilat, bakım ve onarım çalışmaları başlattıklarını belirtti.  Prof Dr. Sünnetçioğlu ayrıca; “Özellikle Kovid-19 pandemi süresince iş yükümüzü hafifleten hastanemiz Ek Binasında hizmet kapasitesini artırmak için yoğun bakım ve servis bölümlerinde tadilat başlattıklarını, palyatif bakım servisi, merkezi oksijen otomasyon sistemi, yangın söndürme tertibatları, ısınma tesisatları proje çerçevesinde hastanemiz komple elden geçirilerek tadilat, bakım ve onarım geçirilecektir” dedi. 

PANDEMİ HASTANESİ OLACAK

Sünnetçioğlu pandemi süresince hastanenin tam kapasiteyle hizmet vermesi için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtirken konu ile ilgili olarak ayrıca; “Burada yatmakta olan hasatlarımızı Acil Sağlık Hizmetlerine bağlı 112 Ambulanslarımızla sağlıklı bir şeklide SBÜ Van Eğitim Ve Araştırma Hastanesine nakilleri sağlanmıştır. Aynı zamanda hastane iç ve dışında yapılacak olan tadilat çalışmaları bitikten sonra tekrar Kovid-19 pandemi hastanesi olarak vatandaşlarımıza hizmetin sunacağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim