İpekyolu Belediyesi Evlendirme Memurluğu Nikah işlemlerini yapmak isteyen çiftlere randevu sistemini ortadan kaldırarak, istedikleri zaman ve tarihte nikahı kıyma kolaylığını gösteriyor.

 

Van Merkez İpekyolu Belediyesi Evlendirme Memurluğu tarafında nikah işlemlerini yapmak isteyen çiftlere randevu vermeden istedikleri gün ve saatte gelip nikah kıyma kolaylığı sağlıyor. Nikah kıymaya gelen çiftlerin yanlarında bulundurması gereken evrakların eksikliği durumunda müdürlük devreye girerek belgeleri kendisi tamamlıyor.

 

ÖZEL GÜNDE ÖZEL NİKAH

İpekyolu Belediyesi Evlendirme Memuru Muzaffer Kiyağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  Türkiye'de nüfus bazında en yoğun sayılabilecek ilçelerden biri olduklarını, evlenmek isteyen çiftlerinde bir hayli fazla olduğunu belirtti. Kiyağ, “Biz evlenmek isteyen çiftlerin sayılarına bakmadan randevu sistemini ortadan kaldırdık. Çiftlerin kendilerine özel gün olarak belirledikleri tarih ve saate göre nikah işlemlerini yapıyoruz. Ayrıca Nüfus Müdürlüğü ve Sağlık kurumlarından ve dışarıda doldurması gereken evrakları  tamamlamalarını beklemeden birimimiz tarafından destek olup dolduruyoruz. Çiftlere herhangi bir nikah tarihi belirtmediğimiz gibi istedikleri tarih ve saati kendilerinin belirlemesini talep ediyoruz. Diğer resmi kurumlardan farklı olarak öğle arası tatilini de Memurluğumuzca rafa kaldırıldık. Nikah işlemleri yapılacak yerlere memurluğumuz kendi imkanlarıyla gidip gelmektedir. Çiftlerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Bu konuda halkın bize ulaşması için Belediyenin sosyal ağını da etkili şekilde kullanıyoruz. Aynı şekilde Belediyemizde 40 kişilik nikah salonumuzu da halkın ihtiyacına göre kullanmaktayız.” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim