ŞEHRİVAN ÖZEL: ORHAN AŞAN - Daha önceleri sadece Ege ve Akdeniz sahillerine gidiyorlardı. Şimdi Van’a da geliyorlar. Alışveriş yapmak için gelen İranlılar değil turistik ve tarihi geziler yapmak isteyen İranlıların sayısı da artıyor. Son zamanlardaki adımlarla birlikte tatil için Van'a gelen İranlı turistler, Van Gölü'nde doyasıya dans edip eğleniyor. Kendilerini Van Gölü'nün serin sularına bırakan İranlı turistler geceleri de soluğu eğlence mekanlarında alıyor. Turizmcilerin yıl sonuna kadar 1 milyonu aşmasını beklediği turistler için Van’da İranlılar’a özel tur ve eğlence programları düzenliyor. Edremit ilçesinde bulunan ve Van’da ilk ‘Aqua’ Park olma özelliğini taşıyan Divan Beach, İranlılara özel programlarla İranlı turistlerin uğrak mekanı oluyor.

 

Parti fotoğrafları için tıklayın

 

 

TEKNEDE MÜZİKLE COŞTULAR

Van'a gelen İranlı turistler, gönüllerince eğleniyor. İranlı turistler Van'da en çok su parkları, gemilerde verilen partiler ve disco da eğlenmekten hoşlanıyor. Van'daki mekanlar, daha fazla İranlı turist çekebilmek için onlara yönelik eğlence programları düzenliyor. Bu eğlence programlarından biri de Edremit İlçesinde bulunan Divan Beach'de düzenlendi. Otellerinden alınan İranlı turistler, ilk olarak Edremit ilçesinde bulunan Divan Beach'ın Van Gölü sahilinde bulunan mekanına getirildi. Burada kendilerine ikramlar yapılan İranlı turistler daha sonra tekneyle Van Gölü'ne açıldı. Teknede hareketli parçalarla coşan İranlı turistler, eğlencenin tadını çıkardı. Van’da ilk aqua park olma özelliğinin yanı sıra İranlıların uğrak mekanı haline gelen Divan Beach, bu sıralar en çok tercih edilen mekan haline geldi.    

 

VAN GÖLÜ'NDE SERİNLEDİLER

İranlı turistler, hem kıyıdan Van'ın güzelliklerini keşfediyor hem de Van Gölü'nün mavi sularında serinleyerek eğlenme fırsatı elde ediyor. Van Gölü'nün serin sularına kendilerini bırakan turistler, bir birinden güzel görüntüler oluşturdu. Gönüllerince eğlenen İranlı turistler Van’da memnun ayrılırken, önümüzdeki yıl da tatillerini Van’da geçireceklerini söyledi.

 

 

HAVUZ BAŞINDA EĞLENCE

İranlı turistlere ev sahipliği yapan Divan Beach işletmecisi Didem Dede, İranlı turistlerin hem eğlendiğini hem de sıcak havada Van Gölü'nde serinlediğini belirtti. Dede, “İranlı rehberler sezona başlamadan önce mekanımızla ilgi görsellerimizi İran’da kullanıyorlar. Orda bir tanıtım yapılıyor. Onlarda Van’a geliyor. Burada bir iki gün kalıyorlar. Kaldıkları günlerin dışında bir gün daha tatillerini uzatıyorlar. O bir günü de bizim mekanımızda geçiriyorlar. Burada çok eğleniyor. Havuz başında DJ’leriyle havuz başında partiler yapıyorlar. Haftada birkaç gün İranlı yoğunluğu yaşanıyor. Gelen turistlerde mekanımızdan oldukça memnun ayrılıyor.” Dedi.

 

HER TÜRLÜ HİZMET MEVCUT

Sadece İranlı turistlerin değil Vanlıların da mekana büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Didem Dede, “Mekanımızda sadece akua park yok. Akşamları açık havada havuz başı restoran, plajda kafe, çardaklarda denize sıfır mangal, çay, kahve ve nargile keyfi yapılabilir. Sadece İranlılara değil tüm Van halkına hizmet ediyoruz. Vatandaşlarımıza hitap eden bir mekanımız var. Havuzumuzdan rahat bir şekilde yararlanabilir, akşamları da havuz başı restoranımızda vatandaşlarımız çay ve kahvelerini içebilir. Ayrıca plajımız, plaj kafemiz, çardaklarımız mevcuttur. Bu konuda tüm Vanlı hemşerilerimizi de mekanımıza bekliyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim