Van merkez İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile verilen işaret dili eğitimini tamamlayan 40 öğrenciye sertifikaları verildi.

 

İpekyolu Gençlik Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenini işaret dili ile hazırlayan kursiyerler, işaret dili ile şiir okuyup şarkılar söyledi. Açıklamalarda bulunan İpekyolu ilçe Mili Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, “İşitme ve konuşma engelli kardeşlerimiz toplumda ve özellikle kamu kuruluşlarında meramlarını dile getirmede ve kurumlardaki yetkililer de onları anlamada ciddi manada sıkıntı yaşıyorlar. Bu bağlamda engelli kardeşlerimiz mağduriyet yaşamaktadır. Bizler de onların bu mağduriyetlerini gidermek ve yeni istihdam alanı oluşturmak amacıyla halk eğitim merkezimiz aracılığıyla işaret dili kursları başlattık” dedi.

 

Geçen senden bu yana devam eden kursların oldukça iyi rağbet gördüğünü ifade eden Yavuzer, “Bu gün düzenlediğimiz törenle kursiyerlerimize sertifikalarını verdik. İşaret dili bilenlerin başta belediyeler, hastaneler, okullar ve adliyeler olmak üzere birçok sektörde arandığını biliyoruz. O yüzden de özellikle işsiz olan gençlerimize tavsiyem yeni meslek olarak işaret dilini öğrenmeleridir. İşaret dili günümüzde tüm kurumlar için bir ihtiyaçtır” ifadelerini kullandı.

 

Her kurumda birilerinin işaret dili eğitimini alması gerektiğini de sözlerine ekleyen Yavuzer, “Her kurumumuzda birilerinin bu dili bilmesi elzemdir. Bu anlamda özellikle doktor ve hemşirelerin talepleri var. Bizler hep birlikte engelli kardeşlerimizin işlerini kolaylaştıracağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Törene İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer’in yanı sıra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Kayakeser, Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan, usta öğretici ve kursiyerler katıldı.

 

Program kursiyerlerin işaret dilinde ifade ettikleri şiir ve şarkıların ardından ney dinletisiyle sona erdi. 

Editör: TE Bilisim