8. Van Turizm ve Seyahat Fuarı nedeniyle Van’a gelen Ticaret ve Sanayi Odası heyetlerinden Van Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyaretler gerçekleştiriyor.

 

Van’daki İranlı turist hareketliliği Van dışındaki illerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Ankara Ticaret Odası Turizm Komisyonundan bir heyet yılın bu mevsiminde otellerdeki doluluk oranını da göz önünde bulundurarak Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Heyete başkanlık eden Ankara Ticaret Odası Meclis Üyesi, aynı zamanda Ankara Kalkınma Ajansı Üyesi ve Hürriyet Gazetesi Turizm Yazarı olan Seçim Aydın, şuan Turizm sektöründe konuşulan en önemli konunun Van’daki İranlı turistler olduğunu belirtti.

 

Turizm yörelerinin yabancı turist sorunu yaşadığı bir dönemde, Van’da otellerin doluluk oranın yüzde yüz olmasının çok önemli bir durum olduğunu belirten Aydın, “Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın kent ekonomisine bu kadar katkı sunmasını çok önemsiyoruz. Çok ciddi çalışmalar ve Turizmde en önemli ikili ilişkilerle geliştirilen bir durum. Bu nedenle Ankara Ticaret Odası heyeti olarak buradayız. Bu çalışmayı yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği olanaklarını geliştirmek istiyoruz” dedi.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi, İran pazarının Van ilgisinin bir anda ortaya çıkmadığını ifade ederek “Biz İranla 500 yıldır komşuyuz. Yaptığımız ikili görüşmeler, doğru zamanla, İran’daki muhataplarımıza kendimizi doğru anlatmamızın sonuçlarını bugün görüyoruz. İran pazarı bizim için çok önemlidir. Bu bilinçle hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

KARADENİZ’DEN VAN’A KÖPRÜ KURULMALI

Van TSO’yu ziyaret eden ikinci oda ise Giresun Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Heyete başkanlık eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yönetim Kurulu Üyesi Emine FATOĞLU TOPKAYA Van’da bulunmaktan çok büyük mutluluk duyduklarını belirterek “Giresun Karadeniz bölgemizde yıldızı parlayan bir kenttir. Ancak Van Ülkemizin doğudaki en önemli kentlerinden biridir. Sınır ili olması Van’a çok büyük avantajlar sağlıyor. Son yıllardaki gelişmeler ve takip ettiğimiz kadar Van TSO’nun yoğun gayretleri ile İran Pazarından etkin şekilde faydalanmak kentte çok büyük hareketlilik getirmiş. Özellikle Van TSO’nun bu çalışmalarını yerinde görmek odalar vasıtasıyla kentler arasında köprü kurmak istiyoruz” dedi.

 

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise 8. Van Turizm ve Seyahat Fuarı nedeniyle ilimizde bulunan bütün kentler bizim misafirimiz ifadesini kullanarak “Van ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri oldu. Dolayısı ile inat ve ısrarla kentimizde turizm fuarı düzenleyerek, ilimizin tanıtımı konusunda önemli çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’de İstanbul ve İzmir dışında Turizm Fuarının yapıldığı üçüncü il Van’dır. Van bunu hak ediyor. Kentimiz bugün otellerdeki yüzde yüz doluluk oranı ile İran pazarı için çok önemli bir alışveriş ve turizm kenti olmuştur. Uzun süren ve büyük uğraşlarımız sonucu bu kentimiz artık İranlılar için marka bir kent olmuştur. Bu nedenle Türkiye’nin en güvenli kentlerinden biri olan Van, yatırımcılar için de güvenli bir kenttir. Herkesi kentimizi tanımaya ve yatırım yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim