Yaklaşık 17 saat oruç tutulan Van’da, ağır şartlar altında çalışan işçiler hem işlerini hem de oruçlarını aksatmadan yerine getiriyor.

 

Hava sıcaklıklarının 30 dereceye ulaştığı Van’da, çalışmak zorunda olan işçiler Ramazan ayında zorlu bir mesaiden geçiyor. Hava sıcaklığının yüksek çalışma şartları ağır olmasına aldırmayan işçiler, hem işlerini yapıyor hem de ibadetlerinden geri kalmıyor. Zor koşullarda çalışan inşaat işçilerinden kalıp ustası Teyfik İdüs, bir yandan açlıkla bir yandan sıcakla mücadele etiklerini belirterek, Ramazan ayında çalışmanın çok zor olduğunu söyledi. Sıcaklık ve oruç nedeniyle ancak yarım gün çalışabildiğini ifade eden İdüs, “Kalıp çok zor bir iştir. Ancak bedenen çalışabilirsin. Oruçlu halde beden zayıf düştüğü için çok zordur. Bu nedenle ancak öğleye kadar çalışabiliyoruz. Oruçlu halde akşama kadar çalışmak meseledir. İş teslim süresi olduğu içinde bırakamıyoruz” dedi.

 

Ailesinin maddi durumunun düşük olması nedeniyle çalışmak zorunda kaldığını vurgulayan kalıp ustası Husti Adıyaman da, “Maddi durumum iyi olmadığı ve çocuklarım küçük olduğu için çalışmam lazım. Akşama kadar dayanmak zorundayım. Allah'tan korktuğum için şimdiye kadar orucumu tuttum. Özellikle su bizi zorluyor ama yine dayanıyorum” ifadelerini kullandı.

Sıcak ve açlığa karşı mücadele veren bir diğer iş kolu fırın ustaları da güçlü imtihanı yerine getirmeye çalışıyor. Ekmek davası için çalıştıklarını ifade eden fırın işçisi Münir Sayan da, 160-170 dereceye çıkan sıcaklıkta çalıştıklarını belirterek, “Bu şartlarda çalışmak zor ama Allah yardım ediyor” diye konuştu. 20 yıldır bu meslekte çalıştığını ifade eden Sayan, en çok susuzluğa dayanamadıklarını sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilisim