İŞKUR her gün binlerce vatandaşın iş bulma umudu oluyor. Kurum üzerinden her gün onlarca yeni ilan yayınlanırken, yüzlerce kişi de iş bulabiliyor. Bugüne kadar yaklaşık 8 milyon vatandaş İŞKUR'da yayınlanan ilanlar ile istihdam edildi. Kurum 2019 hedefini de 2 milyon istihdam olarak belirledi. İŞKUR'da özel sektörün yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları için de personel arayışı sürüyor. Peki İŞKUR kamu personeli alım ilanı başvuru şartları neler? İŞKUR kamu personeli alım ilanlarına nasıl başvurulur? İŞKUR üzerinden hangi kurumlar memur alımı yapıyor? İŞKUR kamu personeli alım ilanlarına kimler başvurabilir? İşte o detaylar...


İŞKUR ÜZERİNDEN HANGİ KURUMLAR MEMUR ALIMI YAPIYOR?


Halihazırda kurumun internet sitesinde yayınlanan ilanlarla 4 farklı kamu kurumu personel arıyor. Bu kurumlar; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ÖSYM, TÜBİTAK ve Jandarma Genel Komutanlığı olarak göze çarpıyor.


İŞKUR KAMU PERSONELİ ALIM İLANI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?


İŞKUR'da yayımlanan kamu personeli alım ilanları için her kurum kendi şartlarını belirliyor. KPSS puanı, ilgili alanlardan mezun olma gibi şartlar bu ilanlarda aranabiliyor. Ancak genel olarak bu ilanlara başvururken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma ön koşulu sunuluyor..

İŞKUR ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı İŞKUR üzerinden yayımlanan ilan ile 6 adet sözleşmeli bilişim personeli alınacağını duyurdu. Yapılan duyuruda başvuru genel şartlarında, "dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği veya endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca Kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak" ön koşulu başvuru için belirtildi. Bunun yanı sıra erkek adaylar için askerlikten muaf olmak, yapmış olmak ya da en az 1 yıl tecilli olmak gibi şartlar sunuldu.

İŞKUR ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI İÇİN TIKLAYIN


İŞKUR ÖSYM PERSONEL ALIM İLANI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı tarafından yayınlanan İŞKUR ilanında 5 adet sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacağı duyuruldu. Yapılan duyuruda başvuru genel şartları kısmında, "dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu'nca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak" şartı ön koşul olarak belirlendi.

İŞKUR ÖSYM PERSONEL ALIM İLANI İÇİN TIKLAYIN


İŞKUR TÜBİTAK MEMUR ALIM İLANI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?


TÜBİTAK tarafından İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanda dağıtıcı ve memur olmak üzere 2 farklı kadroda toplam 7 personel alınacağı duyurulurken, her bir kadro için farklı şartlar belirlendi. Dağıtıcı kadrosu için en az lise mezunu olma şartı aranırken, memur kadroları için ise iki yıllık ve dört yıllık üniversite mezuniyeti isteniyor.

İŞKUR TÜBİTAK MEMUR ALIM İLANI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim