Erdal ERBAŞ - Şehrivan


 

Dabbağoğlu Parkı’nda bir araya gelen taşeron işçiler AK Parti İl Binası önüne kadar yürüdü. İl Başkanlığı önünde işçiler adına açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, okullarda çalışan işçilerin tekrar işe alınması gerektiğini söyledi. Efeoğlu ayrıca konu ile ilgili sıkıntıları dile getirmek için milletvekillerine ulaşamadığını vurguladı.

“ MÜDÜRLÜKLERDE İHTİYACIN OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR”

Yıllardır Milli Eğitime bağlı okullarda çalışan işçilerin gece-gündüz çalıştıklarını ve emek harcadıklarını belirten Efeoğlu ayrıca müdürlüklerinde bu işçilere ihtiyaçlarının olduklarını belirtti. Efeoğlu şu sözlere yer verdi: “Bugün burada yıllardır Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan 304 işçi kardeşimizin yeni den işlerine geri dönmeleri için yetkililere sesimizi duyurmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Biz sendika olarak ve işçi kardeşlerimizin tek bir amacı var oda sesimizi gerekli yerlere duyurmak ve bu kardeşlerimizin işlerine geri dönmeleridir. Her bir arkadaşımız yaklaşık 10-12-15 yıldır Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışmaktadırlar. Bütün geleceklerini, umutlarını bu işlerine bağlamışlardır, bugünden sonra yeni iş bulmak yeni düzen kurmak hemen hemen imkânsız bir durumdur. Yıllardır Milli Eğitim Müdürlüğünde, okullarda bütün hizmetleri bu arkadaşlarımız yapmaktadır. Temizlik, elektrik, kalorifer yakmak çatıdaki buzların temizlenmesi kısacası okullarda A' dan Z'ye yapılması gereken bütün işleri gece, gündüz, Cumartesi, Pazar demeden hepsini bu arkadaşlar yapmaktadır ve Milli eğitim müdürü okul müdürleri de bu arkadaşlara ihtiyaç olduğunu her defasında söylemişler ve halende söylüyorlar. O zaman milletvekillerinin ve iktidar parti başkanının bunu dillendirmesi ve bu işin çözülmesi için bu işe el atmaları gerekmektedir.”

EFEOĞLU: MİLLETVEKİLLERİNE ULAŞAMIYORUZ

AK Partili milletvekillerin kendilerine cevap vermediklerini dile getiren Efeoğlu ayrıca AK Parti milletvekili Burhan Kayatürk’ün işçilere, “Sesinizi Ankara ya duyurun, faks çekin, mesaj yazın” dediğini ve bu söyleminde manidar olduğunu vurguladı. Efeoğlu, “Daha önce yaptığımız görüşmelerde milletvekili Fatih Çiftçi bu işle uğraştı her defasında telefonlarımıza dönüp bilgi veriyordu maalesef son günlerde oda dönmemeye başladı. Mustafa Bilici' ye ulaşıp durumu bildirdik ama bir sonuç alamadık. Gülşen hanıma ulaşamadık, Burhan Kayatürk' ün ya sekreterinde, ya danışmanında ya da kendisinde bir sorun var defalarca gittik aradık not bıraktık ama bir defa olsun dönmedi. Duyduğumuz kadarıyla bu arkadaşların İş kur bünyesinde yeniden işe alma çabaları varmış kesinlikle bunu kabul etmiyoruz. 10-12-15 yıl buraya bu insanlar emek vermişler geleceğe dair Bütün umutlarını buraya bağlamışlar. Bugünden sonra başka iş arama ya da başka bir iş de çalışmak kolay değil. Gerçekten de seçimden seçime anca gördüğümüz vekillerin bir an önce ciddi ciddi bu işin çözülmesi için bir çaba içine girmelerini istiyoruz. Burhan Kayatürk bu arkadaşlara sesinizi Ankara ya duyurun, faks çekin, mesaj yazın demiştir. Bu söylem çok manidardır. Yorumu sizlere bırakıyorum. Biz Ankara ya sesimizi milletvekilleriyle partiyle duyuracağımızı biliyoruz, ama iktidar milletvekillerinin böyle bir yol göstermesi onun ayıbıdır diyorum ve başka bir şey demiyorum.” Dedi.

“YAPTIĞIMIZ BÜTÜN EYLEMLER, EKMEK MESELESİDİR”

Okuldaki temizlikte, kalorifer yakılmasına ve kışın çatılarda oluşan buz sarkıtlarının kırılmasına kadar bütün işi bu işçilerin yaptığını söyleyen Efeoğlu, işçiler işe alınmazsa bu işleri yarın bu işlerin kimin yapacağını sordu. Efeoğlu son olarak şunları kaydetti: Eğitimde çağ atladık diyoruz yeni yeni okullar yaptırıyoruz ama temizliği yapılmayan güvenliği olmayan okullar neye yarar sizlere soruyorum. Okullarda öğrencilerimizin sınıflarının temizliği, kaloriferlerin yanması, çatıdaki buzların temizlenmesi bütün bu hizmetler bu arkadaşlar tarafından yapılmaktadır. Önümüzdeki günlerde kalorifer kazanları patlarsa, çatıdaki buzlar öğrencilerimizin üzerine düşerse bunun hesabını kim verecek, öğrenci velilerin de bu konuya duyarsız kalınmamasını gerekli desteğin verilmesini istiyoruz. Burada yaptığımız bütün eylemler bütün çalışmalar sadece 304 insanın ekmek meselesidir, başka hiçbir amaç ya da birilerini kötülemek, siyaset yapmak değildir. Bu haklı talebimize bütün Van halkının desteğini bekliyoruz ve bu insanların tekrar işe başlamalarına kadar bu eylemlerimiz devam edecektir, herkese saygılar sunuyoruz.”

Editör: TE Bilisim