İstanbul’da sabahın erken saatlerinde 26 ilçede, 140 adrese hava destekli baskın düzenlendi. Baskınların IŞİD, DHKP-C ve YDG-H’ye yönelik olduğu öne sürüldü. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi 13 ilde düzenlenen operasyonlarda 251 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde 26 ilçede 140 adrese hava destekli baskınlar düzenledi. 

Polis helikopterinin de havadan destek verdiği, Bağcılar, Okmeydanı, Sultangazi, Küçükçekmece, Sarıyer, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Beyoğlu, Başakşehir, Eyüp ve diğer birçok ilçedeki adreslere eş zamanlı düzenlenen baskınlarda 2 bini çevik 5 bin polisin katıldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı (AA), özel harekat ve çevik kuvvet polisleri eşliğinde düzenlenen baskınların IŞİD, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ve Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi’ne (DHKP-C) yönelik olduğunu belirtti. 

Bağcılar’da yapılan baskınlar esnasında çatışma yaşandığı, DHKP-C üyesi olduğu ileri sürülen G.Ö’nün hayatını kaybettiği öne sürüldü.

13 ilde 251 gözaltı

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada ise 13 ilde düzenlenen operasyonlarda 251 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

“Vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eş zamanlı olarak 13 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişi gözaltına alınmıştır.”

Gözaltına alınanlara ilişkin henüz net bilgi edinilemezken, baskınların devam ettiği belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim