Taşeron kadro düzenlemesinde son dakika gelişmeleri yaşanıyor.

Kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlenenin detaylarının 21 Mart'a kadar netleşeceğini açıklayan Naci Ağbal, taşeron kadro kimleri kapsıyor sorusunun yanıtının da yakında belirlenmiş olacağını söyledi. 

 

Taşerona kadro gelişmelerine ilişkin Naci Ağbal şunları söyledi:

"Yasal değişiklikle ilgili model alternatiflerini hazırladık. İnşallah bu konuda hükümet 21 Mart tarihine kadar düzenleme yapacağımızı açıkladı. Kamuda yardımcı iş olan işleri de tarif etmemiz gerekiyor. Bu konuda kamu kurumlarıyla tüm çalışmayı bitirdik. Bu noktadan sonra işçi ve memur konfederasyonlarıyla görüşeceğiz. Kamuda yardımcı işte çalışanlar için de önemli iyileştirmeler yaptık. Daha önce bir rakam ifade ettim ama kurumların genel değerlendirmelerine bağlı sayılardır.

 

Asli iş ise o zaman diyecek ki bu kişi yaptığı iş itibariyle vatandaşa dönük hizmetin parçası içerisinde dediği zaman asıl iş sayacağız. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na gönderme aşamasına gelindi. Umuyorum ki bu çalışma da bundan önceki eylemler gibi vaktinde Meclis'e sunulacak."

 

TAŞERON KADRO KİMLERİ KAPSIYOR?

Öte yandan kulislerdeki bilgilere göre, kamuda temizlik, güvenlik ve yemek işleri ile ilgili yan işlerin dışında kalan asli işleri yapan taşeron işçilerin kadroya alınacaklar. 


KAYNAK-İNTERNET HABER

Editör: TE Bilisim