Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı yönetimi ve milletvekilleri sivil toplum kuruluşlarını ve odalarını ziyaret etti.

 

HDP il başkanlığı ve milletvekilleri 7 Haziran seçimlerinin ardından kentte basın mensuplarını ve sivil toplum kuruluşları, esnafı ve halkı ziyaret etmeye devam ediyor. Önceki gün mecliste yapılan meclis başkanlığı için Ankara’da bulunan HDP’li vekiller; Selami Özyaşar, Tuba Hezer ve Remzi Özgökçe dün HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi ve yönetimle birlikte STK’ları ziyaret etti. Sabah saatlerinde ilk olarak VAN TSO’yu ziyaret eden HDP il yönetimi ve milletvekilleri sırasıyla; KJA, İpekyolu Belediyesi, Kent Konseyi, Kadın Yaşam Merkezi ve KESK’i ziyaret etti. 7 Haziran’da yapılan seçimlerin ardından Van’da 7 milletvekili çıkaran HDP STK’lara teşekkür ziyaretleri gerçekleştirdi.

 

DİLEKÇİ: BARAJ YERLE BİR EDİLDİ

Van Kent Konseyi’ni ziyaret eden HDP İl Başkanlığı ve milletvekilleri, Kent Konseyi Başkanı Ümit Keser ve yönetimi ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen teşekkür ziyaretinde ilk olarak konuşan HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi şu sözlere yer verdi: “Önemli bir seçim sürecini geride bıraktık. Bu seçimde kazanan halklarımız oldu. Halkın istediği bir sonuç ortaya çıktı. Bu anlamda mecliste birçok yenilik ve ilk gerçekleşti. Her şeyden önce 80 anayasasının getirmiş olduğu anti demokratik uygumlalar baraj halkımız tarafından yerle bir edildi. Türkiye’de farklı inançların farklı kimliklerin ve kültürlerin ilk defa kendisini temsil edebileceği istediği düzeyde olmasa da parlamento hayatına geçilmiştir. Halkımız demek ki tek partili sistemi ve tek partili iktidarın dezavantajlarını ve olumsuzluklarını görerek hiçbir siyasal partiye tek başına iktidar olma şansı tanımadı. Bu anlamda halkımız kazanmıştır. Halkımız bütün siyasi partiler şöyle bir görev ve sorumluluk verdi.”

 

VEKİLLER: VAN İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

İl Eş Başkanı Dilekçi’nin ardından konuşan HDP milletvekili Selami Özyaşar ise, “Bugün teşekkür mahiyetli olarak bu ziyaretlerimizi yapıyoruz. 7 Haziran’da yapılan seçimlerin ardından parti olarak güçlü bir şekilde çıktık ve Van’da 7 milletvekili ile meclise girdik. Dediğim gibi seçimlerin ardından yapmış olduğumuz bu ziyaretler teşekkür amaçlı yapılan ziyaretlerdir. Ancak daha sonrasında Van için önemli bir oluşum olan Kent Konseyi ile birlikte kentin sorunlarını çözmek için çalışacağız. Yani bir nevi birlikte çalışacak ve paslaşacağız.” Dedi. Özyaşar’ın ardından konuşan HDP milletvekili Remzi Özgökçe ziyaretlerle ilgili şunları kaydetti: “Öncelikle bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Biz parti olarak bu kentte iktidar partiyiz. Bu yüzden üzerimize düşen görevler fazla ve Van’ı mecliste temsil edeceğiz. Bu yüzden Van için elimizden gelen yapacağız ve çalışacağız.” Son olarak konuşan HDP milletvekili Tuba Hezer, “7 Haziran’da Van’da almış olduğumuz yüzde 75 oy oranı çok önemli bir orandır. Bu gösteriyor ki Van’daki tüm kesimler HDP’ye destek verdi. Bizlerde seçilmişler olarak Vanlılara hayırlı olmaya çalışacak ve Van için çalışacağız.” Dedi.

 

KESER: VEKİLLER KONSEYİ ZİYARET ETSİN

HDP’li vekillerden sonra konuşan Kent Konseyi Başkanı Ümit Keser, “İnşallah seçimlerde başarılı olacak ve bizleri ziyaret edeceksiniz demiştim. Aynen öyle oldu. Öncelikli olarak başarınız hayırlı uğurlu olsun. Bizim Kent Konseyi olarak kent ile ilgili sorunlar için çözüm önerilerimiz ve sizden beklentilerimiz var. Öncelikli olarak her 3 ayda bir, vekillerimizden bir tanesini kent konseyimizde ağırlamayı istiyoruz. Bunu yaparak kentteki sorunları tartışmak ve sorunlara çözüm bulmak için faydalı olacaktır diye düşünüyorum.” Dedi. Kent Konseyinde görev alan Şoförler Odası Başkanı Emin Tuğrul ise milletvekillerinden kent adına beklentilerinin olduğunu ve çözüm için vekilleri ziyaret edeceklerini belirtti.

 

MİLLETVEKİLLERİNDEN VANTSO’YA ZİYARET

HDP Van Milletvekilleri Tuğba Hezer, Selami Özyaşar, Remzi Özgökçe ve HDP Van İl Eşbaşkanı Derya Hayva ile Parti Yöneticileri Van Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. TSO Başkanı Necdet Takva, Van’ın 1 milyon 100 bin nüfusa ulaştığını ve genç bir nüfusa sahip olduğunu söyledi. Van nüfusunun yüzde 20’sinin işsiz olduğunu ve HDP’nin buna karşı politik bir duruşla farkındalık yaratması gerektiğini kaydeden Takva, “Van’ın vekili olmak zordur, halkla bir araya geldiğinizde karşılaştığınız talepler sizleri zorlayacaktır. Biz sık sık vekillerimizle bu tartışmaları yürüttük. Kapımız her zaman size açıktır. Bizler sorunların çözümü noktasında sürekli sizlerle paylaşım içerisinde olacağız. 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile halkımız iradesini sandığa yansıtmıştır. Ülke genelinde seçimlere katılımın yüksek olması da ayrıca sevindirici olmuştur. HDP’nin ilimizde yüksek oranda oy alması bölgenin sorunlarının daha fazla gündeme taşınması ve çözüme kavuşmasında etkili olacaktır. Seçim sonrası hükümetin kurulması çalışmalarında Avrupa’daki koalisyon uygulamaları incelemelidir. Halkın koalisyon kurulsun yönündeki iradesi sonuca ermelidir.” Dedi.

 

TAKVA: BEKLENTİMİZ SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİDİR

Necdet Takva son olarak şunları kaydetti: “İlimiz ülke genelinde yaşanan ekonomik durgunluğa ek olarak yerel bir ekonomik kriz yaşamaktadır. Çok fazla beklentimiz ve çözüme kavuşması gereken sorunlarımızın olduğunu hepimiz biliyoruz. Özellikle bölgeler arası gelişmişlik farkının oluşturduğu makasın daralması, ilimiz yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda radikal tedbirlerin alınması gerekmektedir. Milletvekillerimizden beklentimiz bu sorunları çözümü konusunda çaba göstermeleridir. Van tarihinde ilk kez 3 kadın milletvekili ilimizi temsil edecektir. Bu durum nüfusunun yarısı kadın olan şehrimizde kadınların aynı zamanda ekonomik hayatın aktörleri olarak rol üstlenmeleri bakımından ümit verici bir gelişme olmuştur.”

 

VEKİLLERDEN TEŞEKKÜR

Milletvekili Selami Özyaşar ise seçimden önce VAN TSO’yu ziyaret ettiklerinde Van’ın sorunları ile ilgili sunulan raporu yazılı olarak aldıklarını söyledi. Özyaşar, “Bizler ilimizin sorunlarının farkındayız ve tüm dinamiklerle işbirliği yaparak bunların çözümü için çalışacağız.” Dedi. Tuba Hezer; “Van’ da %74 gibi yüksek bir oy oranıyla seçilmiş bulunuyoruz. Bu sorumluluğumuzun farkındayız, bizler üzerimize düşeni yapacağız, sorunların çözümü için işbirliği içinde olacağız.” Sözlerine yer verirken son olarak konuşan Milletvekili Remzi Özgökçe ise; “Bizler Van’ın sorunlarının çözümü noktasında gerek sizlerle gerek ise tüm sivil toplum örgütleri ile sürekli istişare halinde olacağız. Bunu biliyoruz ki sorunların çözümü ancak birlikte hareket ederek ve işbirliği geliştirerek mümkündür. Bunun bilinci ile elimizden gelen tüm çabayı bu kent için harcayacağız dedi. VAN TSO tarafından hazırlanan ve ilimizin sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren raporları aldık. Bunun içinde ayrıca teşekkür ediyoruz.” Sözlerine yer verdi.

 

KESER: SİSTEM SİYASET'TEN ÇÖZÜLDÜ

Genel Seçimde Van'da büyük bir başarı elde eden HDP, teşekkür ziyaretleri kapsamında İpekyolu Belediyesi'ni ziyaret etti. HDP İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, HDP Milletvekilleri Selami Özyaşar ve Remzi Özgökçe ile HDP'li yöneticilerden oluşan heyet, İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, İpekyolu Belediye Eşbaşkan Yardımcıları Nermin Unat, Halis Çakır'a teşekkürlerini ilettiler. HDP Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi, bir gönüllü çalışan ordusuyla seçimlerde büyük başarı elde ettiklerini belirtti. Kolektif bir seçim çalışması gerçekleştiğini dile getiren Dilekçi,  "Kurumlarımız, çalışanlarımız ve halkımızla beraber, seferberlik ruhuyla büyük bir emek harcayarak bu seçimde başarılı olduk. Bu anlamda yerel yönetimlerimizin de hem yapmış olduğu hizmetler hem de bire bir seçim çalışmalarına katılarak büyük bir destek sağladılar. İpekyolu Belediyesi de yeni bir belediye olmasına rağmen 1,5 yıllık hizmetleriyle ve halkla olan ilişkileriyle seçime büyük katkı sundu. Bundan dolayı Belediye Eşbaşkanlarımıza, meclis üyelerimize ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar ise "Belediyelerin seçim sonuçlarında katkıları muhakkaktır. Halkımızın 7 Haziranda belediyelerimizin ekolojik yaşam paradigmasını ne kadar benimsedikleri de ortaya koymuştur. Belediyelerimiz ve kurumlarımızla birlikte büyük bir başarı elde ettik." diye konuştu. Özyaşar'ın ardından Van Milletvekili Remzi Özgökçe de kısa bir konuşma yaptı. Özgökçe, yerel seçimlerde elde edilen başarıyı 7 haziran seçimlerine de taşıdıklarını kaydetti. Halkın özgürlük, kardeşlik, yeni yaşam ve demokratikleşmeyi bir kez daha seçim sonuçlarıyla dile getirdiğini aktaran Özgökçe, belediyelerin de bu katkılarından dolayı canı gönülde teşekkür ettiklerini belirtti.

 

KESER, SEÇİMDE BASININ ÇOK İYİ ÇALIŞTIĞINI BELİRTTİ

İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser, HDP heyetinin belediyeye yapmış oldukları ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirdi. HDP meclise girerek Türkiye halklarını faşist zihniyetten kurtardığını belirten Keser, "Görüldü ki yüz yıldır itilmiş, ret edilmiş, ötekileştirilmiş, kesimlerin artık sisteme dur diyebilecekleri bir muhalefet ittifakını HDP ortaya koydu. Herkesin komün mantığıyla kendi emeğini HDP çatısı altında birleştirdi. Van'da ise iyi bir seçim çalışması yürütüldü. Tüm birleşenlerimiz, belediye, parti, dernek ve basınımız çok iyi bir iş çıkardı. Mesela basınımız AKP'nin Van mitinglerinin kalabalık olmadığını, basına servis ettikleri fotoğraflarla ortaya çıkardı. Aslında insanların onların mitinglerine gitmediği anlaşıldı. Komün bir emek birliğiyle, tarihi bir başarı Van da kazanıldı. Artık Van da 8 kişiden 7'si HDP'lidir diyebiliriz. Gerçekten sistem siyasetten çözüldü. AKP bu bölgede devletin son kalesiydi, oda yıkıldı. Bunun hırsıyla da Rojava'da Kürtlere karşı vekaleten savaş yürütmekte. Daha önceki dönemlerde partimiz 36 milletvekilinde oluşmasına rağmen çok ciddi bir muhalefet yürütüyordu. Şimdi ise 80 milletvekiliyle daha etkili bir muhalefet yürüteceklerinin de umutluyuz. Şiddet siyasetinin önüne geçmemiz gerekiyor. Şimdi Sayın Öcalan üzerinde 3 aydır tecrit devam ediyor. Toplumu germeye çalışıyorlar. Örneğin bizimde aralarında bulunduğumuz 12 siyasetçiye 149 yıl ceza verildi. Bu cezaların seçimden hemen sonra gelmesi tamamen siyasi bir karar sonucunda alınmıştır.  Bu gerçekliklerden dolayı güçlü bir muhalefetle bu kirli siyaset boşa çıkarılmalı." diye konuştu.


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim