ŞEHRİVAN HABER: M.ALİ EKİNCİ-UĞURCAN DEMİR

“Memleket Gezileri” kapsamında Doğu’dan Batı’ya ülkenin dört bir yanını gezip vatandaşların sorunlarını tek tek dinleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yeni durağı Van oldu. Kentte yaşanan sorunları yerinde gözlemleyen Akşener, esnafların da dertlerini dinledi. Kent ve ilçelerinde çeşitli temaslarda ve ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Akşener, diğer kentlerde olduğu gibi esnafları ziyaret ederek gündeme ve esnafın sıkıntılarına dair değerlendirmeler yaptı. Akşener, esnaf gezisinde İYİ Parti Heyeti, İYİ Parti Van İl Başkanı Selim Özgökçe ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

AKŞENER VAN’DAKİ ESNAFLARIN DURUMUNA İLİŞKİN KONUŞTU

Van’da basın mensuplarına konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bu çalışmalarda çok ciddi mesafe aldık. İster basın emekçisi ister bir esnaf ister bir kadın ister atanamamış bir öğretmen yani dezavantajlı grup haline dönmüş herkesin sesi olup ve bu sesi kamuoyuna duyurmak amaçlı yapılan bir çalışma. Bu çalışmanın bir buçuk yıllık geçmiş bir süresi var. 20 Ocak 2020'den beri bu gezintileri yapıyoruz. Burada ister sizinle olsun ister o dükkanın içindeki herhangi bir esnaf olsun hiçbir şekilde kendi parti mi övmüyorum, propaganda yapmıyorum. Seçime yönelik bir çalışma değil bu iktidarı yermiyorum.” Şeklinde konuştu.

AKŞENER, “VAN’DA CİDDİ BİR GENÇ İŞSİZLİK VAR” DEDİ

Cümlelerini sürdüren Akşener, “Velhasılı kelam amacım esnafı gezmek ve dertlerini dinlemek. Esnaftan müşteri velinimettir. Seçmen veli nimet olmalıdır. Uzun bir zamandır seçmen veli nimet olmaktan çıktı. Seçmeme sesleniyorum siyasileri yarıştırın. Rekabet ettirin hizmet ve proje üzerinden yarıştırın. Canınız kimi istiyorsa kime ikna olmuşsanız oyunuzu ona verin. Buna saygı duymak zorundayız. Ne için buradayım bunu şiddetle ve samimiyetle söylüyorum ki burada ciddi çalışmalar yapıyoruz. Van'da inanılmaz bir genç işsizliği gördüm. Esnafın ise çok büyük problemleri var. Akşam eve yemek götüremediği için ağlayan babalar gördüm. Sizin aracılığınızla bu sorunlara dikkat çekeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim