Van Çaldıran’da kurulan yeni Devlet Hastanesinin ne zaman faaliyete geçeceği merak konusu oldu. Meclis gündemine taşınan Van Çaldıran Devlet Hastanesi’nin açılış tarihi hakkında İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan soru önergesi verdi. Verdiği soru önergesinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplanmasını talep eden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, soruların yazılı bir şekilde cevaplandırılmasını arz etti. 

İnşaatı tamamlanarak faaliyete geçmek için hazır halde olan Van Çaldıran Devlet Hastanesi’nin temelinde yaşanan su sorunu nedeniyle açılışının sürekli ertelendiğine değinen İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, 75 yatağı bulunan yeni Devlet Hastanesinin açılışının sürekli ertelenmesi bölgede yaşayan vatandaşların sağlık hizmetlerine ulaşımları zorlaştırdığını söyledi. Bölgede bulunan hastanede doktor tayini yaşandığı için Çaldıran ilçesindeki vatandaşların hizmet alamadığını açıklayan Türkkan, ilçede yaşayan vatandaşların tedavi olmak için Van şehir merkezine gitmeleri gerektiğini bu durumun ise ekonomik sorunların ortaya çıkmasına sebep olduğunu belirtti. 

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan’ın soru önergesinde hangi sorular yer almaktadır?

1) Yeni Çaldıran Devlet Hastanesi’nin hizmete alınışının önüne geçen binanın temel sorununun giderilmesi için herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Yeni devlet hastanesi binasının teknik kontrolleri Bakanlığınız tarafından tamamlanmış mıdır? Binayı inşa eden müteahhit firma hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır? 

2) Yeni Çaldıran Devlet Hastanesi’nin açılışı için herhangi bir takvim belirlenmiş midir? Hastane ne zaman hizmet vermeye başlayacaktır? 

3) Mevcut Çaldıran Devlet Hastanesi’nde görev yapan hekim ve sağlık personeli sayısı kaçtır? Nüfus başına düşen personel sayısı kaçtır? Bölgede hizmet veren personelin şartlarının iyileştirilmesi düşünülmekte midir? Bölgede görevlendirilen personelle ilgili herhangi bir tayin düzenlemesi planlanmakta mıdır?

HABERLER35.COM

Editör: TE Bilisim